IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пореден McLaren Senna бе напълно унищожен

Този път една от суперколите изгоря в Лос Анджелис

Пореден McLaren Senna бе напълно унищожен

През миналата година McLaren пусна ограничена серия на суперколата си Senna, като в нея влизат общо 500 машини. Всички те бяха изкупени незабавно въпреки високата си цена  - 1 млн. долара. Бройката автомобили от модела обаче започна стремително да намалява, съобщава изданието The Drive.

Последният инцидент се е случил през уикенда, когато напълно е изгоряла колата на популярния блогър Алехандро Саломон, който има 1,5 млн. абоната на канала си в YouTube. Неговият McLaren Senna се е запалил по време на движение в Лос Анджелис, като засега не се съобщават причини за инцидента.

McLaren пожар

От пубикуваните снимки все пак стана ясно, че суперколата не е пострадала при катастрофа, а се е самозапалила. За съжаление, автомобилът, който е номер 170 от серията, е напълно изгорял и не подлежи на възстановяване. Това е третият сериозен инцидент с McLaren Senna само за месец, като другите два случая са от Европа.

Първо изгоря колата на собственик от Мюнхен, като това стана само няколко часа, след като беше закупена и взета от дилъра. Буквално часове по-късно втора Senna пострада сериозно във Великобритания, след като нейният шофьор загуби управление и се сблъска с друг автомобил в Есекс.

McLaren пожар

Подобно на други суперколи от ограничени серии и при McLaren Senna се наблюдава увеличение на цената след излизането от магазина. Моделът вече се предлага 2 пъти по-скъпо на сайтове за продажба – за 1,9 млн. долара.

Снимки: The Drive

 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А. Соломон даже е платил 1.5млн.$ или 500 000 премиум, защото от Макларън първоначално му отказали. В случая е интересно, дали от Макларън, ще поемат отговорност по линия на гаранционните условия и примерно му направят нова Сена със същия номер шаси, за да не се наруши ексклузивността с тези 500 бройки.
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    - Колко ти гори сена-та?- 2-3 часа.