IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холивудски композитор написа звука на електромобилите BMW

Творението на Ханс Цимер ще се използва при следващото поколение на колите на ток (ВИДЕО)

Холивудски композитор написа звука на електромобилите BMW

Германският композитор Ханс Цимер, който стана световно известен с музиката си към филмите "Рейнмен" и "Крал Лъв", измисли специални звуци за електромобилите на BMW от следващо поколение.

Новото звучене на "зелените" машини беше демонстрирано на концептуалния модел Vision M Next, който дебютира през миналата седмица в Мюнхен. Цимер работи заедно със саунд-дизайнера и специалист по акустика в BMW - Ренцо Витале. Двамата записаха заедно звуци за ускорение и спиране на електромобила, а също така и за реакциите на информационно развлекателната система.

Проектът носи името BMW IconicSounds Electric, като неговата цел е да даде на водача "възможност за получаване на удоволствие от шофирането с всички сетива". Освен чисто естетически ефект, програмата има и практично предназначение. В Европа и в САЩ предстои да влязат норми, които ще задължат всички автомобилни компании да оборудват електромобилите си с устройства, издаващи звуци. 

Това се дължи на факта, че силовите агрегати на колите на ток на практика са безшумни и така представляват опасност за пешеходците, които няма как да разберат за тяхното приближаване. Според новите мерки, електромобилите трябва да издават звук, след като достигнат скорост от 20 км/ч.

Снимка и видео: BMW

0 от 500