IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще предложи 25 модела на ток до 2025 г.

От тях 12 ще бъдат изцяло електрически, а 13 - хибридни

BMW ще предложи 25 модела на ток до 2025 г.

Концернът BMW е поредният производител, който пое път към цялостна електрификация на моделната си гама. В интернет се появи "пътната карта" на баварците, която показва пълен списък от моделите на ток, които ще се появят на пазара до 2025 г.

Бърз поглед показва, че плановете на концерна са доста амбициозни. Те включвт появата на 25 нови автомобила, оборудвани с хибридни или изцяло електрически силови агрегати. Сред тях има както версии на сегашни модели на марките в концерна, така и напълно нови машини.

BMW

Пътят си към електрификация BMW стартира още през 2013 г. с модела i3, който беше създаден на напълно нова платформа. Той се предлага както като чист електромобил, така и като своеобразен хибрид (с малък бензинов мотор, който зарежда батерията). От компанията посочват, че до момента в цял свят са продадени около 400 000 електрифицирани автомобила BMW, като целта е до края на годината те да станат 500 000. За първите 4 месеца на 2019 г. на пазара са реализирани 36 697 модела на ток.

До края на годината баварците предвиждат пускането на BMW 330e iPerformance, BMW 530e iPerformance, BMW 225xe Active Tourer iPerformance, BMW X5 xDrive45e iPerformance. Първо от поредицата обаче ще дойде чисто електрическото MINI Electric, чието представяне пред публика ще е още идния месец в Холандия.

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    AC/DC ( преди 4 години )
    Въпросните люде, са най-много във така любимата на онзи първия долу, Франция!! Тя първа почна да ги бере от Африка и сега има квартали в големите градове, където не се препоръчва на бял да преминава, без значение кое време на денонощието!!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Г-классе ( преди 4 години )
    То щурма към берлин отдавна е почнат от арабо-африканско-тюркските орди.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Кореняк-гестаповец ( преди 4 години )
    Цялата земя от Владивосток до Лондон е изконно германска! Тя е част от въздуха и жизненото пространство на чистата германска раса. Мама мути ще събуди немската машина за нов щурм към Москва.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Ще... типично по швабски