IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви нова хибридна система

Агрегатът ще осигурява пробег от 60 км само на ток за компактните модели

Mercedes готви нова хибридна система

Концернът Daimler подготвя нов хибриден силов агрегат (plug-in), който е предвиден за моделите с напречно разположение на двигателя. Дебютът на системата ще се състои по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Хибридният агрегат ще дебютира при новото поколение на Mercedes-Benz A-Class, който в момента е най-продаваният модел на марката в премиум-сегмента в Европа. По данни на JATO Dynamics, през май са продадени 17 306 бройки от хечбека, което е с 48,4% от същия месец на 2018 г. Очаква се, че с помощна хибридната plug-in (зареждаща се от мрежата) версия тези резултати ще станат още по-впечатляващи.

Британското издание Autocar разкри подробности за модела, който ще стъпи на пазара с индекс A 250 е. Той разчита на комбинация от 1,3-литров бензинов турбодвигател M282 с мощност 160 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна, в която е вградена 75-киловатов (102 к.с.) електромотор, който се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 15 кВт/ч.

Мощността на задвижващата система не се съобщава, но се очаква тя да бъде на нивото на версията A 250, при която 2,0-литровият двигател M264 развива 224 к.с. и 350 Нм. Хибридния вариант ще има по-добра динамика, тъй като благодарение на електромотора въртящият момент от 300 Нм ще бъде на разположение на шофьора веднага след старта.

Самата батерия тежи 120 кг. като е производство на дъщерната компания на Daimler - Accumotive, но клетките са на корейската LG Chem. Тя е поставена под задните седалки и съответно намалява обема на резервоара до 35 литра. Само на електричество версията A 250 e ще изминава до 60 км според цикъла WLTP, като максималната скорост не може да превишава 140 км/ч.

Същият plug-in хибриден агрегат ще се появи след време на компактния ван B 250 e, на купеобразния седан CLA 250 e и на кросоувъра GLB 250 e.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С 15КВТ цели 60км това е антирекорд по ефективност може да се сравнява само с Е-ТРОН но той поне е голям интересното е че дори EQC е много по-икономичен освен ако няма нещо което не го пише тук
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В пъти по-добре от уникатната система на тойота, която допада само на мазохисти.