IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи най-малкия си 7-местен кросоувър (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Засега двигателят на GLB е само един бензинов, очакват се дизели, хибриди и спортни модификации

Mercedes представи най-малкия си 7-местен кросоувър (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Mercedes-Benz официално представи новия си кросоувър GLB. Най-малкият 7-местен модел на марката, който бе наречен "мини G-Class", ще се появи на световните пазари до края на 2019 г. Цената му още не е обявена.

Както подсказва името, Mercedes-Benz GLB ще се позиционира в моделната гама на компанията между GLA и GLC, като разполага с междуосие от 2830 сантиметра и позволява в салона да пътуват 7 души. Въпреки че е със седем места, кросоувърът си остава компактен автомобил и точно така е позициониран от компанията.

Mercedes-Benz GLB

Що се отнася до местата, клиентите могат да изберат две плъзгащи се седалки на третия ред. При това те са оборудвани със странични въздушни възглавници, два държача за чаши, няколко отделения за съхранение на предмети и USB портове.

Ако клиентите не се нуждаят от 7-местната версия, те могат да закупят обичайния вариант с пет места, като вторият ред седалки се сгъва в съотношение 40:20:40. Освен това тази модификация включва и регулиране наклона на облегалките.

Външният дизайн на GLB е почти идентичен с едноименния концепт, който бе показан на автомобилното изложение в китайския град Шанхай в средата на април. Кросоувърът има мощна предница с правоъгълни фарове, различни варианти на дизайна на решетката и бронята, релси на покрива, мощен страничен силует, а като опция се предлагат LED светлини High Performance.

В салона GLB може да се похвали с разработената в България нова информационно-развлекателна система MBUX с два големи екрана. Моделът е получил някои автономни системи (като самостоятелно паркиране, например), система за задвижване на четирите колела с променливо разпределение на въртящия момент и режими на управление Eco, Comfort, Sport и Оff-Road.

Като се има предвид, че официалната презентация на Mercedes-Benz GLB бе в САЩ, не е изненадващо, че засега двигателят е само един - 2-литров четирицилиндров, който развива мощност от 221 конски сили и 350 Нм въртящ момент и работи в тандем с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от място до 100 км/ч, според данните на производителя, става за 6,9 сек.

За европейските клиенти, разбира се, ще има по-голямо разнообразие от двигатели, включително дизелови, както и хибридни версии, а по-късно и спортни варианти на AMG. Германската компания обаче ще обяви тази информация, както и цената на Mercedes-Benz GLB, по-късно тази година.

Снимки и видео: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Здравей, пий си редовно медикаментите, че като гледам, пак си изтървал козите! Човек си дава личното мнение без да ангажира никого с него и веднага изпълзява някакъв нено-рмалник и започва да се обяснява, като ученичка за маркетолози, дизайнери и да си мисли, че всички, като него карат 15-годишни коли. Коментирай статията бе п0б-ркацио, а не мнението на хората! ***!
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много зле изглежда!