IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG готви суперхибрид GT73

Новата версия на 4-Door Coupe ще получи 800 к.с.

Mercedes-AMG готви суперхибрид GT73

През март 2017 г. по време на автосалона в Женева се състоя премиерата на концептуален автомобил, който по-късно се превърна в серийния модел Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe. Досега той нямаше хибридна версия, но догодина това ще се промени, съобщава британското издание Autocar.

Показаният в Женева прототип беше оборудван с 4,0-литров бензинов битурбо двигател и електромотор, поставен на задната ос. Сумарната мощност на агрегата беше 805 к.с., като именно той ще се появи под капака на новата версия на модела. 

В момента, ако не се брои хиперколата One, именно версията GT 4-Door Coupe 63 S е най-мощният сериен "пътнически" автомобил на Meredes-Benz. Той развива 639 к.с. и 900 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Догодина обаче това ще се промени с излизането на Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe GT73 с неговите 800 к.с.

Британските журналисти вече са виждали прототипи на хибридната версия на модела по време на тестове и смятат, че премиерата му е съвсем близо. Още през февруари 2018 г. Mercedes-Benz регистрира търговските марки G73, S73 и GT73 4Matic+, което означава, че новият хибриден агрегат ще се появи при поне 3 модела. Всички те ще чъсат по-мощни от Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, което разчита на 680 к.с.

Очаква се, че новият GT73 ще ускорява от 0 до 100 км/ч точно за 3 секунди, а само на електричество ще изминава до 50 км.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500