IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 може да получи доста странна форма

В компанията от Щутгарт обмислят пускането на версия shooting brake

Porsche 911 може да получи доста странна форма

През годините различните поколения на Porsche 911 са придобивали най-различни форми – от Speedster до Targa и разбира се откритата версия Cabriolet. Но никога досега иконата на германското спортно автомобилостроене не се е появявала във вариант Shooting brake. Досега.

Графичният артист и независим дизайнер Рейн Приск има идеи точно в тази посока и вече показа как би изглеждала странната, но интересна версия 911 Shooting Brake. Засега става въпрос само за компютърно генерирана фантазия, но един ден гамата на спортния модел може да се обогати и с нея.

Освен това, при Porsche вече има подобен прецедент – Panamera Sport Turismo – „комби версията” на модела показа, че е напълно възможно дизайнерско решение, за което се очаква да донесе само негативи, да се превърне в плюс и атрактивен екстериор.

Дали обаче тази логика може да се приложи в обратен ход. Представете си как ще се промени 911, за да добие формите на shooting brake автомобил. В интерес на истината, определението за shooting brake версиите е твърде разтегливо и доста масови марки вече имат свои представители в този по-особен сегмент.

По отношение на 911 shooting brake версията ще означава повече място за багаж – поне на теория, тъй като точно отдолу се намира 6-цилиндровият боксер, задвижващ автомобила. Освен това, тази версия ще е и по-тежка от оригинала, което също не трябва да се пропуска. А дали някога ще видим наистина 911 Shooting Brake? Едва ли.

Снимки: Рейн Приск

0 от 500