IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механик без крака направи Porsche 911 без педали (ВИДЕО)

Германецът Хубер се ражда с недъг, но успява да реализира мечтата си

Механик без крака направи Porsche 911 без педали (ВИДЕО)

Германецът Манфред Хубер има трогателна съдба. Ражда се без крака. Това обаче не му преди да се влюби в автомобилите. От дете мечтата му е да притежава и управлява Porsche 911. Сега тази негова мечта се превърна в реалност.

През 1995 г. Хубер решава да промени радикално живота си. Става автомобилен монтьор и захваща свой бизнес - автосервиз. За тази цел напусна предишната си, добре платена, работа и започва да изпълнява детската си мечта - да се научи как да управлява легендарния автомобил Porsche 911.

Хубер живее в германската провинция Бавария. Купува изоставен хамбар, в който дори няма отопление система и се захваща да го преустрои в автосервиз. Следващата му стъпка е да си купи Porsche 911 от моделната 1970 година. Колата изглежда по-скоро като купчина скрап, но това не е пречка за силния дух на Хубер.

За да превърне идеите си в реалност обаче, трябва не само автомобилът да бъде възстановен до работно състояние, но и да се прехвърли напълно към ръчно управление. Необходимо е да се заменят всички педали.

Преработени са и други неща в автомобила - клетка за безопасност, спортни колела, каросерията е боядисана в ярко зелен цвят. Легендарният рали състезател Валтер Рьолр дава на Хубер няколко урока по шофиране. Така, благодарение на своята воля, постоянство и умение, германският механик реализира мечтата си и дава нагледен урок за това как човек трябва да се стреми да постигне целите си.

0 от 500