IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1000 конски сили вече не са граница

Drako Motors стана поредната компания с електрически хиперавтомобил

1000 конски сили вече не са граница

Може би бъдещето принадлежи на електрическите спортни автомобили с мощност над 1000 конски сили, но днес това все още е екзотика и е най-сигурният начин една нова компания да привлече внимание към себе си.

Какъвто е случаят на Drako Motors, като компанията ще покаже хиперелектромобила си Drako GTE през август в Монтерей, в ремките на моторспорт фестивала The Quali.

Drako Motors е основана от Дийн Драко и Шив Сиканд, като създателите на автомобила обявиха мощност от порядъка на 1200 конски сили, а GTE ще е грантурър, който ще вози комфортно четирима човека с багажа им.

От компанията потвърдиха, че развитието на GTE е отнело почти цяло десетилетие в базата на компанията в Силициевата долина.
Drako Motors успя да привлече за първи път вниманието на медиите през 2015 година, когато пусна свой прототип на Северната дъга на „Нюрбургринг” и той постигна отлично време за електромобил – 7.49,04 минути в най-бързата си обиколка.

Сега максималната скорост на GTE трябва да е над 330 км/ч, а създателите на електромобила обещават и „динамика, съчетана с много лукс на борда”.
Все още не се знае кога ще стартира производството на Drako GTE, но пък е сигурно, че ще става въпрос за ограничена производствена серия. В същото време най-новата история на стъртъпите, подготвящи електрически хиперавтомобили показва, че най-трудният етап е този, който лежи между впечатляващия прототип и серийното производство. Да видим как ще се справят в Drako Motors.

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Я пак я: GTE ще е грантурър. К'о каза к'о?Моля за превод.Гус'ин Иван Георгиев,Моля насочете се към друга професия, тази не ви пасва!