IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Rivian - с най-мощните батерии в света

Капацитетът от 180 кВтч ще осигурява пробег от 660 км с едно зареждане

Електромобилите на Rivian - с най-мощните батерии в света

Американската компания Rivian ще оборудва електрическия си пикап R1T и електрическия кросоувър R1S с най-мощните батерии в света. Капацитетът им ще достигне 180 кВтч. Това ще позволи на автомобилите да изминават около 660 км с едно зареждане, което е доста впечатляващо, като се има предвид теглото им.

От Rivian обясниха, че новите батерии ще бъдат представени след около година и половина. В момента специалистите на компанията се опитват да подобрят някои от структурните елементи, по-специално течното охлаждане.

Освен това производителят обяви, че разработва и по-малко мощни батерии - с капацитет 105 и 135 кВтч. И двете батерии превишават най-мощната на Tesla от 100 кВтм. Ако всъдеходът на Rivian получи батерия от 105 кВтм, с едно зареждане ще може да измине около 385 км, а с тази от 135 кВтч - до 500 км.

Rivian

Преди време американският автомобилен производител Ford обяви началото на стратегическо партньорство с Rivian и възнамерява да инвестира най-малко 500 млн. долара в създаването на електрически превозни средства.

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    Гледах едни клипчета в Германия. Тесла S100 при скорост 200 км/ч. пробег 150 км... Е нема да си купя тая кола... За градско става. $100 х. за градско... ;) :) :D
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лаик ( преди 4 години )
    И през зимата ли пробега ще е същият? Питам ей така, от любопитство. Любопитно ми, е как щес се отоплява. Лятото е ясно. Отваряне прозорците за да е хладинка.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    въпросът е как горят "най-мощните батерии в света" при евентуално ПТП или просто от самозапалване (стил Тесла)..
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до: Спесимен ( преди 4 години )
    Абсолютно! Ползван е-байк от години. За града и за извън него е перфектното решение. Няма задръствания, няма трафик. Пердашиш на воля, където си поискаш почти за без пари. Конвертирах си байка с bafang E-Bike Umbausatz 28" 350W 36V Hinterrad. Втора година бръмча с това и само се кефя. Перфектното решение. В зависимост от батерията от 80 до 180 км пробег с едно зареждане. Повече от достатъчно. На ден повече от 30-40 км рядко правя в града. И за излет в планината става, а баирите са песен с това.
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    анонимен, разбира се, че си Макарон, т.е. Спагет, но да не издребняваме с раздвоението на личността ти! Можеш и трето и четвърто име да използваш, за да заблудиш някой, че другите ти АЗ пишат, но мен не можеш. Прекалено си глупавичък и елементарен да заблудиш когото и да е. Още повече, че със синонимите не си никак наред, както и с общата езикова култура.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Спесимен ( преди 4 години )
    За тия 180квтч свинщина някой да си вози извънгабаритния и инструментите в гората или някое предградие, пазара ще отклони цялото това производство на батерии вместо от тях да се възползват 200-300-400 мощни ел. тротинетки и/или ел. велосипеди за КОЙТО ЖЕЛАЕ. За да ни е чист въздуха, евтин бензина(търсенето е по-малко) , улиците да не са задръстени, и да не си чупим колите в трафика. Да - ползвам тротинетка, щото не желая да сменям демпферен, понеже съм натиснал 285 хил. пъти съединителя в център
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: Спагета под мен ( преди 4 години )
    Спагетчо, когато говорим за пара не става ли въпрос за агрегатно състояние на водата, а не за монета?! Ти на училище ходил ли си? Урока за синонимите пропуснал ли си го или просто си бил калпазанин? Чувал ли си за мощна атака, мощна банда, мощна групировка, мощна офанзива и още хиляди примери? Днешното образование за съжаление, бълва пълни неграмотници и елементарни частици, като теб. Положението е наистина повече от тревожно. Положителното е, че поне на български можеш да пишеш.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Макарон ( преди 4 години )
    Когато се говори за мощност, не става ли въпрос за мотор, а не за батерия?