IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A3 ще получи версия Cityhopper

Моделът ще запълни нишата между кросоувърите Q2 и Q3

Новото Audi A3 ще получи версия Cityhopper

Премиерата на четвъртото поколение на Audi A3 ще се състои в близките месеци, като освен обичайните модификации моделът ще поучи и версия с увеличен пътен просвет и допълнителна защита на каросерията, съобщава Autoexpress.

Хечбекът няма да носи традиционното за такива модели на Audi име Allroad, а ще се казва Cityhopper. Причината е липсата на системата за задвижване на четирите колела quattro. Предването ще е към предната ос, но окачването ще получи нови настройки.

В компанията са на мнение, че този Audi A3 Cityhopper ще запълни нишата между "паркетните" кросоувъри Q2 (дължина от 4,2 метра) и Q3 (4,5 метра). Автомобилът ще трябва да се конкурира с модели като Ford Focus Active, Toyota Corolla Cross и Kia XCeed. От борбата за клиенти отпада Volvo V40 Cross Country, след като шведската компания обяви, че този автомобил няма да получи наследник.

В основата на новото A3 е модулната платформа MQB. Гамата двигатели ще се състои от бензинови и дизелови мотори, като ще има и версии с "мека хибридна" система, при която електромотор помага на двигателя с вътрешно горене. Премиерата на модела най-вероятно ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември.

Снимка: Carscoops

0 от 500