IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A3 стигна до последни тестове

Моделът ще е по-дълъг и по-широк, версията с три врати отпада

Новото Audi A3 стигна до последни тестове

Представянето на следващото поколение Audi A3 ще е една от важните премиери по-късно тази година, а предсерийните прототипи все по-често попадат в обектива на папараците, които ги дебнат по време на тестове.

Настоящата генерация на А3 е на пазара от 2013 година и се продава успешно, но с оглед на подмяната на поколенията нейни съперници, то и тук подмладяването стана задължително.

Новото А3 получава сериозно ревизирана и подобрена версия на платформата MQB, която се използва и сега, а тази версия на MQBще се появи и при осмото поколение на VW Golf. С оглед на новата платформа новото А3ще е по-широко и по-дълго от актуалния модел, като ще излезе на пазара и с нова дигитална архитектура в интериора, който се очаква да е сериозно променен.

По-мощните версии на А3 – S3 и RS3, също ще бъдат сменени, като за RS3 се окачва да продължи да използва 2,5-литровия 5-цилиндров турбо мотор и системата Quattro за задвижване на четирите колела. При S3 промените също няма да са големи, като мощността му ще е над 300 конски сили, осигурени от 4-цилиндров бензинов турбо двигател.

Двигателната гама на А3 ще включва основно 3-и и 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, някои верси ще са меки хибриди, а ще има и plug-in e-tron версия на новия модел. Най-вероятно няма да има изцяло електрическо А3, но пък Audi ще използва платформата MEB, за да представи своя, премиум версия на VW ID.3.

От гамата ще изчезне версията с 3 врати, като причината са слабите продажби, но пък ще има седан, тъй като този вариант се продава добре в Северна Америка и Азия.

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Popito ( преди 4 години )
    Ще е моя след 15 г лично ще я получа от горубляне или от село труд зависи къде ще и за въртят километра а така че да е по красив