IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато объркаш дилъра и пратиш дрога за 4,5 млн. долара на Ford!

Наркотиците са открити в 15 автомобила, доставени от Мексико в Канада

Когато объркаш дилъра и пратиш дрога за 4,5 млн. долара на Ford!

Мексиканските търговци на наркотици явно не изпитват дефицит на идеи за това, как да прекарват стоката си през граница. В повечето случаи те успяват да надхитрят полицията и службите, но този път нещата са се объркали и вместо при уличните дилъри дрогата попада при дилър на Ford в Канада.

Логистичната грешка ще струва на картела в Синалоа (Мексико) около 4,5 млн. долара. Метамфетамини за тази сума са били скрити в резервните гуми на 9 автомобила Ford Fusion, които са били доставени в 4 дилърски центъра на автомобилната компания в Онтарио (Канада).

Ford Fusion

Наркотиците са били открити случайно, след като на служителите им направо впечатление, че резервните гуми на новите автомобили са различни от обичайното. При проверката са намерени 180 кг. от дрогата, които грижливо са били опаковани в найлонови пакети. Полицията е била уведомена и тя е започнала разследване, като се е свързала с мексиканския завод на Ford, където са произведени колите.

Очевидно метамфетамините са били поставени още в Мексико, но по някаква причина получателите на пратката в Канада не са я взели от колите преди проверката. Дрога е открита в 9 коли, вече пристигнали в Онтарио, както и в други 5, които са пътували натам с влак, но са били задържани и свалени от полицията.

Наглостта на наркодилърите явно няма граници. През 2017 г. от същия този завод на Ford в Мексико в САЩ пристигна около половин тон марихуана, отново скрита в резервните гуми на чисто нови автомобили от модела Fusion.

Снимки: Police Ontario, Ford

0 от 500