IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Светия дух" спаси шофьор от глоба

Лицето на нарушителя е закрито от гълъб

Германски шофьор избeгна глоба от 105 евро за превишение на скоростта, тъй като на снимката, направена от полицейската камера, лицето му е закрито от прелитащ бял гълъб, съобщава BBC.

От полицията в град Ферсен заявиха, че на водача му е помогнал "Светия дух", тъй като неслучайно белият гъръб е един от основните символи в християнството. 

"Надяваме се, че този "състезател" ще разбере знака, който е получил, и ще кара по-внимателно за бъдеще", коментираха органите на реда.

Мъжът се е движил със скорост 56 км/ч на място, където има ограничение от 30 км/ч. За негов късмет, прелитащия гълъб в момента на снимката се е озовал на нивото на лицето му, което е напълно скрито. Затова от полицията се пошегуваха, че и на птицата трябва да бъде наложена глоба, тъй като тя също е превишила разрешената скорост.

Снимка: Faceboook

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до коментар #5 - не е лесно хем да си ***, хем да си нагъл
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прав си колега! Извинявам се! Заблудил съм се, че е дадено за скорост, а то е за надвишението на скоростта.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дал съм ти линк, можеш и сам да провериш, но за те улесня малко ето ти го нагледно в таблица: https://***.bussgeldkatalog.org/30-zoneв най-лявата колата е с колко си превишил, а не с колко караш ;)Така че вместо да се пенявиш тука, хвани и си оправи немския. И да те видим колко си мъж.. ;)
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колега 4, прав съм и то 100%! Когато не си запознат с нещо по-добре не ми опонирай! Голабата е НЕ ЗА НАСЕЛЕНО МЯСТО,а за ЗОНА 30 км/ч!!!! Правиш ли разлика или НЕ МОЖЕШ?! Прочете ли за каква зона става въпрос или чукча писател, а не читател! В зона 30 км/ч глобата е точно толкова колкото съм написал по-долу. Хайде бегай да провериш и ела пак да пишеш кой е прав и кой не съвсем! А дали ще имаш смелостта и доблестта да си признаеш грешката е друг въпрос. По принцип мъжете си признават грешките...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колега 3 - прав си, за това ама не съвсем. Глобата за 26км отгоре в населено място е 100Е, 1т. и 1 месец без книжка. (+30Е такси). https://***.bussgeldkatalog.org/bussgeldrechner/Прав си, за 2-те тела на снимката, но не си прав за лицето.Конкретно в Германия е законово изискване лицето да се вижда, затова камерата снима само отпред и в последствие - както казваш се се изясява кой е зад волана.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Статията е поредната абсолютна глупост и фейк. Първо глобата не е вярна. За това превишение глобата е 280 евро, 2 точки и 2 месеца отнемане на книжката. Втората глупост е, че не защото му е закрито лицето не е получил глоба, за защото има друго движещо се тяло на снимката, което може да е задействало камерата. Няма как да се знае и дори да са му я наложили в съда ще падне. В Германия не е важно дали шофьора се вижда. Снимали ли са колата глобата я получава собственика и той казва кой е карал.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    A aко колата се е движела с 30 км/ч, а само гълъбът е бръмчал с 56? :D
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За какво им е лицето на тоя. Колата без номера ли е? Това означава ли, че мюсюлманките са недосегаеми за немските пътни закони. Да слагат качулки и да си карат с 200 в града.