IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от 2-Series Active Tourer

Марката иска да насочи повече свои клиенти към SUV моделите си

BMW се отказва от 2-Series Active Tourer

Популярността на SUV-моделите расте в цял свят и този пазар продължава да завзема нови територии, като засега не се е намерил анализатор, който да се опита да уцели кога и как ще спре този растеж. А някои компании полагат допълнителни усилия, за да поддържат и дори подсилят този ръст като насочват част от клиентите си към SUV моделите.

Типичен пример за това е BMW. Според все още непотвърдена информация марката не планира да представи наследник на 2-Series Active Tourer, както и на 7-местния Gran Tourer. Източниците на списание Autocar твърдят, че това не означава, че тези модели завинаги ще отпадната от гамата, просто в близко бъдеще няма да бъдат обновявани.

BMW 2-Series Active Tourer

Тази теза поддържа и вицепрезидентът на BMW, който отговаря за мениджмънта и развитието на моделите Петер Хенрих.

„Актуалните ни MPV-модели свършиха отлична работа по отношение на това да привлекат нови за марката клиенти – обясни Хенрих. – Сега обаче те не попадат във фокуса на това, което олицетворява BMW. Ние ще търсим миграция на клиентите ни от MPV моделите към нашите SUV-предложения.”

BMW 2-Series Active Tourer

BMW предлага солидна гама SUV-модели – от компактния X1 до внушителния X7, който вече може да се срещне и в Европа, а търсенето на SUV возила не намалява – нито при по-достъпните, нито при премиум марките.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами за тая баничарка си купиха технология от Toyota Verso,обаче така и не проумяха, че феновете на БМВ не искат Сценик, а феновете на Рено няма да дават 20% отгоре за нещо с премиум емблема
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 4 години )
    Ако за теб Х серийте са "добри" - имай предвид, че за другите може да не са. :) Зависи от вкуса
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    propov ( преди 4 години )
    Ами точно търговеца манипулира купувача. И добрия търговец ти продава най удачната за теб стока. То ест не евтината , за която си отишъл, а точно по удачната. И ванчето е точно тази зарибявка. Да вкара в шоурума хора, за които нормалното БМВ идва скъпо. И влезеш ли веднъж, имаш шанс да ти отворят очите и да си тръгнеш с истински добра кола. Те ест някой Хикс. А цената не е реален фактор. Колите се купуват предимно на лизинг. Едни 50 евро отгоре на месец, са почти нищо в развитите държави.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Просто няма купувачи за това предложение.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тоест, клиентите търсят повече СУВ, а 2-Series Active Tourer не се продава добре. Ама така сте го написали заглавието, че сякаш БМВ диктува на куповача :D