IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA представи бизнес-седан по-голям и по-луксозен от Optima

Моделът K7 Premier получи нов бензинов двигател и хибридна версия

KIA представи бизнес-седан по-голям и по-луксозен от Optima

Компанията KIA проведе планираното обновяване на седана си K7 (известен още и катоCadenza), като то е толкова сериозно, че на практика се получи почти нов автомобил, който ще бъде позиционират като самостоятелен мозел. Той дори получи ново име - KIA K7 Premier. 

Седанът се отличава радикално от предшественика си, като промените не са засегнали единствено покрива на колата. Нови са броните, решетката на радиатора, капакът и оптиката. В задната част за първи първи път светлините са свързани с пунктирана линия от светододи.

KIA K7 Premier

Напълно преработен е и интериорът, който е в новата "хоризонтална концепция" на марката. В KIA са на мнение, че хоризонталните линии създават усещане за по-голямо пространство. Седанът е получил изцяло нов преден панел, различна централна консола с оптимизирано разположение на селектора на трансмисията. Появил се е и 12,3-инчов екран на мултимедийната система, заради който са преместени дефлекторите на системата за вентилация. 

Самата мултимедийна система е постоянно свързана с интернет, а нейният интерфейс позволява от колата да се управляват дори уредите в дома. За K7 се предлага и поставяне на 12,2-инчов цифров приборен панел от флагмана на марката - K900. В списъка с опции е включена система, която възпроизвежда звуци от природата и така успокоява водача. Система работи по 6 сценария - шум от гора, течаща река, дъжд, градско кафе, огън в камината или снежна виелица.

KIA K7 Premier

Обновена е и гамата двигатели на модела,в която влиза нов 2,5-литров бензинов мотор от семейството  SmartStream с комбинирано впръскване на горивото. Характеристиките на двигателя не се съобщават, но са известни тези на останалите агрегати. Бензиновият V6 с обем 3,0 литра развива 266 к.с., а 2,2-литровият дизел 202 к.с.

Предвижда се и вариант на метан, при който V6 двигателят развива 235 к.с. Ще има и хибридна версия с 2,4-литров бензинов двигател със 159 к.с. и електромотор със 52 к.с. Всички агрегати се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

В Южна Корея вече се приемат поръчки за KIA K7 Premier, като все още не е известно дали седанът ще се предлага и на други пазари.

Снимки: KIA

0 от 500