IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кабриолетът Lexus LC дебютира в Гуудууд

Серийната версия ще се предлага и с хибридно задвижване

Кабриолетът Lexus LC дебютира в Гуудууд

Японската компания Lexus ще представи на Фестивала на скоростта в Гуудууд, който се открива на 4 юли, серийната версия на кабриолета си LC . Това съобщи Road Show, като се позовава на представител на бранда. По думите му, веднага след премиерата автомобилът ще бъде пуснат в продажба на всички световни пазари. Цената се очаква да бъде обявена по време на представянето.

Дизайнът на автомобила напълно ще повтори концепцията със същото име, която бе показана на автомобилното изложение в Детройт през януари тази година. Все още обаче не е ясно, дали моделът ще получи сгъваем мек или твърд покрив. Седалките на серийния автомобил ще бъдат тапицирани в бяла естествена кожа, на предния панел ще има черни елементи и жълт шев.

Техническите характеристики на кабриолета засега също не се споменават. Купето Lexus LC е оборудвано с 5-литров атмосферен V8 двигател, който развива мощност от 477 конски сили и работи в комбинация с 10-степенна автоматична трансмисия. Освен това се предлага и хибридна версия, която се състои от 3,5-литров V6 двигател, електрически мотор и комплект литиево-йонни батерии. Сумарната мощност на задвижващата система е 355 конски сили. Очаква се кабриолетът да получи същите агрегати.

Още снимки - в галерията

Снимки: Lexus

0 от 500