IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Lexus LS 460 "излита" от пътя с 260 км/ч (ВИДЕО)

Естонец сам снима ускорението си, оцелява при инцидента

Как Lexus LS 460

Естонец, собственик на Lexus LS 460 реши да направи нещо напълно лишено от здрав разум - да ускори седана до възможно най-високата скорост и да запише всичко това с телефона си, който, отгоре на всичко, държи с една ръка, а с другата - волана. Както може би се досещате, "тестът" завършва с фиаско.

Публикуваният видеоклип дава пълна картина на случилото се. Първо, естонецът ускорява до 100 км/ч, което му отнема 6 секунди. След това продължава да дава газ докато отметката на скоростомера покаже 260 км/ч. Естонецът обаче губи контрол над седана и панически се опитва да го задържи, като се пробва да блокира колелата. Това обаче не дава никакъв ефект - колата излиза от пътя и се преобръща в продължение на 8 сек.

Другото много интересно в тази история е, че шофьорът оцелява! Някак си. При това, докато колата се преобръща той не изпуска смартфона от едната си ръка, сякаш да се убеди, че той все още записва безумието му. Естонецът явно вади голям късмет, а пък японският автомобил доказва, че е доста надежден по отношение на сигурността.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 3 години )
    Абе с 50км не ама и със 260км със сигурност не се обърна, че ако беше със 260км щеше да спре някъде в европа.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до 6:абе какво да му изчисляваш, ти сляп ли си, че не видя дървото колко "бурзо" преминава на кадрите.Второ...колата да се обръща след скорост от над 200км/ч и той ще държи телефона в ръката си хаххахахаххахахха без коментар кой е смешен.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хахаххах поредното де билско заглавие, което няма нищо общо с действителността
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    Ех, ама разбирачи тук. От телефона нищо не може да се разбере обаче те вече изчисляват скоростта и колко пъти се е завъртял. Смешни сте ...
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Ми то... ( преди 4 години )
    трошота се кара макс до 150км/ч, даже да е кръстена лакмус!
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пълно фиаско е това обяснение. Този човек беше почти напълно спрял, когато колата се обърна веднъж! Няма преобръщане в продължение на 8 секунди, няма 260 км/ч в момента на излизането от пътя. Фалшива драма с цел повече импресии.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Било е на открито и е нямало дървета или стаълбове. колата с се е превъртяла и се е плъзгала по таван скоро. Вакта че супява да задържи телефона в ръцете си и да снима е показателен за това. С такава скорост, ако се удари в нещо ще стане на кайма народна.
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ми той се обърна с 50км/ч, а не с 260км/ч. Има поне 7-8 секунди спирачки преди обръщането