IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

700 конски сили от Abt за Lamborghini Urus

Германската компания заема нишата на версията Performante?

700 конски сили от Abt за Lamborghini Urus

Германската тунинг компания Abt най-после намери решение на „масовите” оплаквания, че Lamborghini Urus страда от липса на достатъчно мощност. Компанията, която доскоро представляваше Audi във Формула Е и постави основите на програмата на марката там, има много сериозен опит в моторните спортове, включително и в DTM, а тунинг проектите й по принцип са насочени към по-масови марки и модели: VW, Audi, SEAT и Skoda.

Серийният Urus се предлага с 4-литров V8 мотор с две турбини и мощност 640 конски сили, а сега Abt увеличава тази мощност на 700 коня. Заедно с това се увеличава и максималният въртящ момент – от внушителните 850 Nm на впечатляващите 910 Nm.

Промени има и при ускорението – Urus вече се ускорява с 0,2 секунди по-бързо в спринта от 0 до 96 км/ч – за 3,4 секунди, но няма данни дали се е променила максималната скорост на суперспортния SUV.

Все още не се знае каква ще е съдбата на чакания от феновете Urus Performante, като на практика в техническо отношение компанията демонстрира, че е готова с подобен проект с представянето на състезателния концепт ST-X. Но докато това се изясни, пазарът ще се радва основно на смелите идеи на Abt.

0 от 500