IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG представи ново спортно комби

Модификацията CLA 35 Shooting Brake получи мотор с 306 к.с.

Mercedes-AMG представи ново спортно комби

Компанията Mercedes-Benz продължава да разширява моделната гама на спортното си подразделение AMG, като включи в нея ново луксозно комби. Моделът се казва CLA 35 Shooting Brake и освен висока мощност, предлага и практичност, благодарение на големия си багажник.

Под капака на автомобила е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор, който развива мощност от 306 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и система за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC. 

Mercedes-Benz CLA35 AMG 4Matic Shooting Brake

Новото комби ще ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди (от толкова се нуждае и хечбекът CLA 35, представен по-рано). Максималната скорост на автомобила е ограничена по електронен път на 250 км/ч. 

Машината е получила специални настройки на шасито, както и допълнителна плоча под двигателя, чиято цел е да повиши устойчивостта към усукване. Поставени са и две допълнителни предни скоби на мотора, които допълнително увеличават здравината на каросерията.

Mercedes-Benz CLA35 AMG 4Matic Shooting Brake

Представеният от немците автомобил е в ярко-жълто цвят, като се предлага с 18-цолови джанти в базовия си вариант (19-цоловите са опция). Комбито има допълнителни аеродинамични елементи по каросерията, както и сдвоени тръби на изпускателната сисема. 

Водачът разполага с избор от 5 режима на движение, които са достъпни благодарение на системата AMG Dynamic Select - Smoothness, Comfort, Sport, Sport + и Individual. Като опция се предлага функцията AMG Track Pace, която е част от инфотеймънт-системата MBUX. Тя може да записва над 80 специфични за автомобила данни, в това число скорост и ускорение.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500