fallback

Защо новите модели на BMW изглеждат така? (ВИДЕО)

Обяснението е на главния дизайнер на марката Домагой Дукец

Новото BMW 1-Series е създадено от нулата, за да може да се конкурира с Mercedes-Benz A-Class, чийто дизайн е доста ярък. Как ще стане това и защо новата "единица" изглежда именно така, а не иначе, обяснява главният дизайнер на BMW - Домагой Дукец.

Впрочем, той даде аналогично обяснение и след появата на обновената 7-Series с нейната огромна решетка на радиатора. В публикуваното в YouTube видео Дукец отново засяга този важен детайл, който се вписва в идеята на компанията - колкото е по-голям даден модел, толкова по-големи са неговите "ноздри".

"Фаровете на 1-Series са разположени малко по-високо, което също е в новия стил на BMW. Реброто, преминаващо под дръжките на вратите, кара хечбека да изглежда още по-динамично. Задната част на автомобила има по-резки линии, а светлините са в L-образна форма", обяснява дизайнерът.

Дукец разкрива и подроности за преминаването на модела към платформа с предно предаване. Основата причина е, че повечето клиенти не се интересуват от малолитражка със задвижване на задната ос. Използването на съвременни технологии позволява на новото 1-Series да бъде доста по-добро от варианта със задно предаване.

"Например, под капака може да бъде поставен 2,0-литров турбодвигател с над 300 к.с., който предава висок въртящ момент към всички колела", коментира дизайнерът. Но не коментира дали е съвпадение, че Mercedes-AMG A35 разчита на мотор със същата мощнот и система за задвижване 4х4.

Снимка и видео: BMW

fallback
  • #11
    Копират Мерцедес ( преди 4 години )
    Които за 8 години , завладяха компактния клас в Германия с над 600 хиляди продажби за миналата година.Германците забогатяват и Мерцедес стана втори по продажби там.
  • #10
    Дрън дрън ( преди 4 години )
    Всичко е заради китайския пазар , който немците завладяха , превръщайки се в дойна крава за тях.
  • #9
    анонимен ( преди 4 години )
    Обяснението .... Погледнете Hyundai i30 от 2007 г. и се опитайте да намерите разликите. Аз стигнах до фаровете, други няма.
  • #8
    Тодор ( преди 4 години )
    Абсолютно подкрепям коментар 1. На представянето на колата може да обясниш това и онова, ама след това да почнеш да ни обясняваш защо е направено това и това, ясна е работата.От БМВ не знам как изобщо са могли да одобрят тоя дизайн. И цената му е нереално скъпа. Първите А класи бяха изключително грозни, но с всеки следващ модел се подобряваха и сега А класата изглежда добре. Пак бих избрал друг хечбек, но най-вече заради цената. БМВ-тата действително в последните години дизайна им е пастет.
  • #7
    Естет ( преди 4 години )
    Той Голфа изглежда по-добре, нищо че е модел от 2012 година...В този клас определено не е много оправдано да си купуваш БМВ или Мерцедес...Силата на тези две марки е от Серия 3 / C class нагоре...БМВ с предно предаване...смех!
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Този дизайн в Китай може и да го харесват, но на други места едва ли! Много е зле! Само едни бъбреци останали и емблемата. Всичко друго е кич. И бъбреците растат ли растат, като пи-ч-ката на рендетата. Все по-големи стават тези органи, а колите им все по-невзрачни...
  • #5
    Стефан ( преди 4 години )
    След всеки редизайн, баварците стават все по-грозни и обикновени, прилича на Хюндай.Май Крис Бенгъл ги е проклел :-)
  • #4
    сори ( преди 4 години )
    Хахаха тръгнали с тия нелепици да се сравняват с Мерцедес. БМВ ставаше до 2010-2013 г някъде, после нито дизайна става нито двигателите, една скоростна кутия им остана. Сега във всички класове лидер е Мерцедес и като дизайн и като техника.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    А- клас изглежда много по-добре ! Даже голфа е по-добър !
  • #2
    харакири ( преди 4 години )
    щото не им се живее повече. Вижте дизайна от периода 2000-2010 и го сравнете с дизайна от периода 2010-2019 и решете сами кой е по-хубав, агресивен и удачен.
fallback
Последни