IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X1 получи нови опции и хибридна версия

Баварците модернизираха и най-малкия си кросоувър

BMW X1 получи нови опции и хибридна версия

Германският производител BMW представи обновеното X1. Промените по кросоувъра са засегнали дизайна, двигателите, както и предлаганите за модела системи за безопасност и асистенти за водача.

След модернизацията компактният SAV (Sports Activity Vehicle) изглежда още по-атрактивно. Новата визия се забелязва още на пръв поглед, като промените са засегнали преди всичко предната и задната част. Всички варианти на модела – от BMW X1 през xLine, Sport Line до M Sport – получават индивидуална, прецизно съгласувана със съответния модел визия. 

BMW X1

Особено атлетично изглежда BMW X1 M Sport. То е оборудвано с М Спортно окачване със снижаване на каросерията, система BMW Individual High-gloss Shadow Line с разширен обхват и М Аеродинамичен пакет. Тази версия е оборудвана  с по-голяма и съединена в средата бъбрековидна радиаторна решетка, нови адаптивни LED-фарове, както и предна броня с интегрирани LED-фарове за мъгла и по-големи въздухозаборници. 

BMW X1 демонстрира визуални новости и отзад. Така например оформената по нов начин вложка на задната броня е в цвета на каросерията на автомобила. Това е новост, която е част от серийното оборудване и придава на задната част на автомобила още по-хармонично излъчване. 

BMW X1

Модернизацията на модела подготвя BMW X1 и за бъдещето. Още от въвеждането на пазара през лятото на 2019 г. всички бензинови и дизелови агрегати ще отговарят на нормата за вредни емисии EU6d-temp, а BMW X1 sDrive16d и BMW X1 xDrive25d – дори на EU6d.

Особено ефективно е BMW X1 sDrive16d, което ще се предлага както с механична шестстепенна скоростна кутия, така и със седемстепенна скоростна кутия с два съединителя. С механична скоростна кутия средния разход на гориво на модела с мощност 116 к.с. е само 4,4 - 4,1 л/100 км, а CO2 емисиите (комбинирани) са 116 – 107 г/км. Със седемстепенна скоростна кутия с два съединителя тези стойности са 4,4 – 4,2 л/100 км и 116 – 109 г/км CO2. 

Версията BMW X1 xDrive25d  предлага среден разход на гориво 5,2 – 4,9 л/100 км и CO2 емисии (комбинирани) - 136 – 128 г/км). При нея максималната мощност е 231 к.с. и 450 Нм въртящ момент, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,6 секунди.

Като динамика най-добре се справя BMW X1 xDrive25i. Неговият мотор разчита на 231 к.с., като в комбинация осемстепенна трансмисия Steptronic позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Средният му разход на гориво е 6,8 – 6,3 л/100 км, CO2 емисиите (комбинирани) са 155 – 144 г/км. 

За първи път при модела ще се предлага хибридна модификация (plug-in), която ще се появи на пазара догодина. Тя се казва  BMW X1 xDrive25e, като средният разход на гориво е 2,0 л/100 км, а вредните емисии С O2 емисии (комбинирани) са 43 г/км. Батерията има капацитет от 9,7 кВт/ч, като само на ток този автомобил изминава над 50 км.

BMW X1

Серийното оборудване на обновеното BMW X1 включва 6,5-инчов централно разположен дисплей. При добавяне на навигационна система в оборудването автомобилът получава 10,25-инчов контролен дисплей с тъч-функция, който може да бъде управляван от BMW iDrive контролера, както и с гласови команди и с докосване.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ааааа, различни ще са.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За теб и за любовника ти ли 2? Гледай да са различни цветове, за да не ги бъркате. За който го играе жена от двамата, нещо розово! :)))
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво като прилича на х5 - красиво е според мен, а аз не съм фен на крос глупостите. Ако цената му е добра - идеална кола за жена за града.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пфууу, от кога го чакам този модел! Направо поръчвам две!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За тея малките и евтини модели не се напъват много, а и няма защо. Клиентите им са хора, които щом си купуват такова нещо едва ли ги интересува друго, освен емблемата. Кола за жени и любовници. Тъкмо няма да се сърдят, като им го подариш, че твоето е по-хубаво от тяхното. 1:1 само размерите и цената различни.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Цена на табуретката с бъбреци? Или не е за казване, колко ще струва тази повдигната единичка.