fallback

Кой е по-бърз - Audi RS4, BMW M3 или Tesla Model 3?

Трите компактни модела премериха сили на 1/4-миля (ВИДЕО)

В наши дни компактните автомобили имат различни форми и размери. Те може да бъдат седани или хечбеци, и дори комбита. А наскоро към тях се присъединиха и компактните електромобили. Това накара екипа на Carwow да организира състезание между 3 модела, които имат приблизително еднаква мощност и са много популярни в своите сегменти.

Състезанието е по ускорение на писта на разстояние 1/4-миля (402 метра), като в него участват комбито Audi RS4 Avant, седанът BMW M3 и електрическата Tesla Model 3 във версията си Performance. 

Audi RS4 Avant тежи 1790 кг., като разчита на 2,9-литров V6 с две турбини, развиващ 450 к.с и 600 Нм. Моторът е съчетан със система за задвижване на четирите колела. BMW M3 е по-леко - 1647 кг, а под капака му е поставен редови 6-цилиндров мотор с 430 к.с. и 550 Нм. Баварецът е със задно предаване

Третият участник - Tesla Model S, разчита на две електромотора - по един на всяка ос, които му осигуряват 480 к.с. и 639 Нм въртящ момент. Електромобилът тежи 1847 кг., като въпросът е дали ще успее да се справи с два от шедьоврите на германското автомобилостроене.

Снимка и видео: Carwow

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    не знам колко промит трябва да си, да вземеш модел 3 каручка пред другите две луксозни опции. Дори че е некви стотни по-бърза.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Тинтирито да се намеси и са обясни, че това не може да е истина и клипа е нагласен. И пушеците от ауспусите на немските коли са всъщност пушака от изгорелите въглища при производството на ток за Теслата. Както и при производството на батериите хахаха пълен *** е тоя. Обаче, ако се пише за немска електричка се крие, като мишка и не се обажда. Двойни стандарти нещо!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Нормално е Тесла да ги размаже тея напудрени немски шлепове! Само не разбрах защо бавареца не е 4х4 при условие, че другите са. Алдито тогава щеше да гризне дръвцето и щеше да е последно, където му е мястото. И какво толкова му тежи не разбирам, че е с над 150 кг по-тежко от бавареца. Асфалта ли му тежи, какво ли...
fallback
Последни