IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Audi TT да надбяга Tesla Model 3? (ВИДЕО)

Германското купе се пробва срещу две версии на американски седан

Може ли Audi TT да надбяга Tesla Model 3? (ВИДЕО)

Доскоро електромобилите не предизвикваха интерес сред любителите на бързото каране, но през последните години ситуацията се промени значително. Дори базовите версии на колите на ток - като Tesla Model 3, която струва 35 000 долара, се окаха не толкова скучни, колкото изглеждат.

Въпреки, че Tesla Model 3 е най-достъпният като цена електромобил на американката марка, той съвсем не е бавен. Затова екипът на NextMove реши да покаже неговите способности, като проведе любопитно състезание. В него на разстояние от 1/4 -миля (402 метра) сили премериха Model 3 Performance, Model 3 Long Range и Audi TT 45 TFSI. 

Audi TT - Tesla Model 3

Не е изненадващо, че  Model 3 Performance печели надпреварата, прави впечатление голямата разлика от останалите два участника. Електромобилът преодолява дистанцията за 11,79 секунди, което е с 2 секунди по-бързо от Audi TT.

Любопитно е и друго - купето на Audi изпреварва базовата Model 3 Long Range. Ако се вземе предвид, че въртящият момент на електромобила се достига мигновено, би трябвало той да е победител. В случая обаче, системата за задвижване на четирите колела на TT дава сериозно предимство срещу Model 3 Long Range, който е със задно предаване. 

Що се касае до техническите характеристики на победителя Model 3 Performance - седанът развива 450 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч з 3,5 секунди и достига максимална скорост от 250 км/ч.

Снимки и видео: YouTube

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хм ( преди 4 години )
    Може ли тесла да бие ТТ на 500 км по магистралата, зимата с пуснато отопление, лятото на климатик? Може ли да мине разстоянието Бс Сф нормално без да избираш между каране с 80 км/ч или двудневно пътуване. Никой не му дреме за такива *** тестове, тесла си ги финансират за да зарибяват феновете на компютрите, които си нямат хабер от автомобили и биха си купили това пластмасово подобие на кола с ограничено приложение.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Еее ( преди 5 години )
    Очаквам да видя състезание с Тесла на по голямо разстояние един ден.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Всички ги плюят а всички се мерят с тесла всички уж правят коли и накрая пак си гимерят с тесла все още никои не е способен да направи нещо толкова добро
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    NESHTOTO GTi ( преди 5 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=IMM4j7Z875M