IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Audi: Сърцето ми кърви, но няма да има ново ТТ

Все пак моделът ще има наследник, но още не се знае какъв

Шефът на Audi: Сърцето ми кърви, но няма да има ново ТТ

Главният изпълнителен директор на Audi Брам Шот попари надеждите на феновете на спортния модел ТТ, че компанията планира нова генерация на неокласиката след актуалното й трето поколение.

„Мисля, че има бъдеще за модел, който да е икона на Audi, но не знам дали това ще е ТТ. Сърцето ми кърви, когато трябва да отговоря на този въпрос. Подготвяме някои интересни неща, които биха могли да заместят ТТ, въпреки че не става въпрос за пряк наследник на ТТ”, обясни Шот.

В момента Audi се намира по средата на оптимизация на моделната си гама, като целта е да се намалят разходите и да се освободят повече средства за разработването на електрически модели и други нови технологии. Шот вече постигна опростяване на гамата с над едва четвърт, основно чрез премахване на някои двигатели и слабо продаваеми варианти на отделни модели.

И тъй като е трудно да наречем ТТ бестселър, но най-вероятно моделът няма да има ново поколение, но пък вече се появиха индикации, че производството му ще се запази до 2022 година.

Какво ще дойде на мястото на ТТ? Тук отговорите са доста по-неясни, но най-вероятно ще се появи нишов модел, който да е пряк съперник на Mercedes CLA и задаващото се BMW 2 серия Gran Coupe.

0 от 500