IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви конкурент на Audi Q3

Малкият кросоувър на италианците се казва Tonale

Alfa Romeo готви конкурент на Audi Q3

Италианският производител Alfa Romeo представи на автосалона в Женева концептуалния модел Tonale, който нагледно показва как ще изглежда първият компактен кросоувър на марката.

Автомобилът е кръстен на планински проход в Северна Италия (както и по-големият Stelvio), като дава препратки към модели на марката от миналото. Например, характерните 21-цолови джанти напомнят за старите телефони и препращат към модела 33 Stradale от 1960 г.

Alfa Romeo Tonale

Фаровете на кросоувъра на свой ред напомнят тези на SZ и Brera, но са в съвременен вариант. Погледнат в профил автомобилът донякъде напомня за за Duetto и Disco Volante Spider.

В салона италианците залагат на 12,3-инчов приборен панел и 10,25-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система. Дефлекторите на системата за вентилация има вградени екрани, на които се изобразява температурата.

Засега от компанията не разкриват техническите характеристики на Tonale, но се предполага, че той е изграден на платформата на Stelvio. Все пак, от Alfa Romeo обявиха, че серийният модел ще бъде хибрид, който се зарежда от електропреносната мрежа. Той ще се появи на пазара през 2022 г.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #4
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И дизайнът и колите напоследък съм и супер. Покарах една дизелова джулия в Италия за около 1000 километра и не ми излиза от главата. Последната толкова добре управляема кола, която карах, беше новата миата.
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не знам как им се получава на Алфа всеки път с дизайна. Днес гледах едно GT в супер състояние и си мислех, колко хубав дизайн и след толкова много години...
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Гледах интервюто от Женева. Колата ще бъде на пазара догодина, не 2022. Добре, че си знаем, че тук всяка статия трябва да се проверява изречение по изречение за достоверността на информацията.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Да идва по-скоро