IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите модели на Alfa Romeo ще се забавят

Наследникът на 8С ще се появи най-рано през 2023 година

Новите модели на Alfa Romeo ще се забавят

Лансирането на новите модели на Alfa Romeo ще се забави, изтече информация от италианската компания, като тук попада и наследника на флагмана 8C. Това забавяне обаче донесе и добрата новина на феновете на Alfa, а тя е, че все пак 8С ще има наследник.

Новият модел ще запази името 8С на актуалния двуместен автомобил с каросерия от фиброкарбон и V8 двигател, но ще се появи най-рано през 2023 година.

Наследникът на 8С беше една от най-важните части в плана на покойния Серджо Маркионе за съживяването на Alfa Romeo. Според източници от FCA новият 8С ще има хибридна версия, но не би трябвало да се очаква, че подобно на Maserati, Alfa ще предложи изцяло електрически модел в обозримо бъдеще.
Предполага се, че следващият 8С ще получи от Ferrari V8 двигател с хибридна система и две турбини, а мощността на автомобила ще е към 700 конски сили.

Новият бос на FCA Майк Манли вече проведе сериозни преговори с италианските профсъюзи относно плановете за развитието на Alfa Romeo и изобщо италианската част от бизнеса на автомобилния гигант, като развитието и лансирането на 8С не попада в 3-годишната рамка, за която преговаряха двете страни.

Alfa Romeo си върна сериозна част от популярността, след като се завърна във Формула 1 през 2018 като „доставчик” на двигатели на Sauber. Сделката е за ребрандирани мотори на Ferrari, но швейцарският тим се представи силно, а за 2019 успя да привлече и най-популярния пилот в световния шампионат в последните години Кими Райконен. В последните години гамата на марката беше освежена с новия седан Giulia и успешния SUV модел Stelvio.

0 от 500