IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крос-купето на Renault стартира ударно на пазара

За първите 3 часа бяха продадени 100 автомобила, а поръчките са над 10 000

Крос-купето на Renault стартира ударно на пазара

Само за първите 3 часа след старта на продажбите на новия купеобразен кросоувър на Renault - Arkana, дилърите в Русия продадоха 100 автомобила. А в листата на чакащите да модела до момента са се записали над 10 000 души, похвалиха се от компанията-произвидетел.

На първо време Arkana ще се предлага само в най-високото ниво на оборудване - Edition One. То включва климатроник, светодиодни фарове, мултимедиен комплекс, аудиосистема Bose, система от камери за кръгов обзор, система за следене на мъртвите зони и безключов достъп.

Renault Arkana

Крос-купето засега е достъпно само с 1,3-литровия двигател, който е съвместна разработка на Renault, Nissan и Daimler. Този агрегат се произвежда в Испания и оттам се доставя в Русия, където се сглобява Arkana. Мощността на мотора е 150 к.с., като той се комбинира с вариаторна скоростна кутия. Задвижването е предно или към четирите колела. 

До края на годината ще излезе и базовият вариант на модела, оборудван с 1,6-литров атмосферен двигател с мощност 114 к.с. и156 Нм въртящ момент. Той ще се съчетава с 6-степенна механична кутия или с вариатор при версията с предно предаване и само с ръчни скоростни при версия с 4х4.

В основата та Renault Arkana е платформата Global Access (B0), която на 55% се състои от нови компоненти. Допълнително е усилена каросерията, а воланът е с нов електрически усилвател.

Цената на крос-купето с предно предаване е 1 419 900 рубли (19 707 евро), а на версията със задвижване на четирите колела - 1499 900 рубли (20 816 евро).

Снимки: Renault

0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    AAV ( преди 4 години )
    Ей, голями хейтъри тука. Дизайна им бил скапан! В БГ сигурно има най-много Х6-тици и GLE Coupe-та на глава от населението, които са със същата концепция на дизайна. Но, за разлика от последните, Рено Аркана е чисто нова кола, струваща в пъти по-евтино! Аз лично смятам, че за тези пари дизайна е страхотен. Никой друг производител не предлага подобна кола (освен някои китайци, но на друг континент). Освен това е идеално пригодена за руските пътища, които не са много по-различни от нашите.
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 10, за "умнолюдието" "премиум" дръгели на 20++ години. Помисли,кога ще има продадени бройки за 3 часа при нас,и то нови коли,както и поръчки над 10 000 бр. При нас дори продажбите на нови и стари коли са малко над тези бройки така,че няма база за сравнение. И по-добре да съм от "простолюдието" с нов автомобил и то актуален в крак с новото време от колкото да съм от "умнолюдието",като теб с "премиум" дръгел на 20++ години търкалян и въргалян,като бивол в блато.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 7 на руски "дача" означава вила за отдих,а дачия означава нищо,като теб,защото показваш 0-еви познания,които дори не можеш да ползваш за сравнение.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 5,и какъв му е материала от сн.7. Ти по снимки ли гадаеш вещер такъв. Като гледам и материала в главата ти не става,ама тежиш на Земята. А,като си толкова вещ вземи направи нещо стойностно,предложи им го и може да излезе по-убав твоя матрял.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Man ( преди 4 години )
    С 1.3 турбо мотора сигурно ще е приятно за каране реното. Виж 1.6 атмосферния е малко бедствие. Хем не върви, хем харчи доволно, а с вариаторната кутия е пълна катастрофа. Карал съм Джук с тази конфигурация и НЕ става!
  • #10
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    шир потреба, за простолюдието...
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чао, чао, Фолксваген!
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Учи руски момче и не се излагай! Дачия, никога не е означавала това! В руския, няма такава дума. Хайде сега за домашно да провериш и да ни напишеш точната дума!
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    бряхх!! ( преди 4 години )
    она настояшчая дачия(от руски - селска къща) внутри! какой такой красавчик! )))))))))))))))))))))
  • #6
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредното недоразумение!