IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler и Renault-Nissan са близо до сделка за сливане

Преговорите между двата концерна са в напреднала фаза

Fiat-Chrysler и Renault-Nissan са близо до сделка за сливане

Концернът Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) и френската компания Renault водят преговори за обединяванe на усилията за справяне с предизвикателствата, пред които е изправена световната автомобилна индустрия, съобщава вестник The Wall Street Journal.

Според информацията, ако разговорите приключат успешно, FCA ще се присъедини към алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Това обаче няма да стане веднага, тъй като първо трябва да бъдат изгладени различията между двата основни производителя з алианса - Renault и Nissan.

Твърди се, че преди да се свържe с Renault, ръководството на FCA е преговаряло за сътрудничество с PSA Group. Идеята е била двата концерна да започнат да споделят платформи за автомобили, което ще им позволи да намалят разходите си. 

Предложението на Renault обаче включва и други форми на сътрудничество и в крайна сметка така се е стигнало до разговори между двата производителя. Засега от френската компания отказват всякакъв коментар по темата, същото стори и говорител на Nissan. От FCA също не пожелаха да потвърдят информацията.


 

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А Нисан започна вече да потъва и ако продължава така няма да е далеч времето,когато ще изчезне от автомобилният хоризонт,този нагъл оризарски концерн.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фкт!-ически,проучи защо напуска Рено от ЮСА-то,наблегни от къде идват проблемите с корозията. Жокер причина е в това,че американците сами си произвеждат ламарините,и не спазват указанията на фирмата за поцинковане и антикорозионно покритие полагано в нищожно количество. Та проблемите идват от самите американци не от Рено.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    докато Нисан и до ден днешен продава в САЩ и Канада, този най-голям в света обединен пазар е забранен за рено повече от 30 години!Причина: лошото качество на продукцията, определено от Националната агенция по стандартизация в САЩ като: "... и опасно за здравето на пътуващите в тези коли"!Факт!
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Не се потвърждават думите ти обаче от фактите.А фактите са че Рено се продават в Европа а Инфинити се изнесоха поради липса на продажби.В Европа Рено Зои например се продава много повече от Нисан Лииф.В ЮСА конглокенцията е огромна и Ниссан са последна дупка на кавала.
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    рено отдавна е нагълтало вода и крета на ежемесечните държавни помощи! Това е причината да търсят още кой да им послужи за параван на перачницата. Нисан/Митсубиши им бие шута - остава фиат: на същото ниво дефекти!
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Да то за тва Дачия дъстър най продавана в цяла Европа.Кло.ун!
  • #4
    9 rate up comment 16 rate down comment
    С.Димитров ( преди 4 години )
    Фиат и Рено си отиват , колите им са пълни *** .
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Фау Ве фалире ( преди 4 години )
    Ти глей да не се съберат няколко изгладнели плъха ще изядат докато спиш
  • #2
    9 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Събрали се мишките.......
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Мир на праха на ФВ.