IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda продаде 270 000 автомобила в Европа

Чистата печалба на компанията за финансовата година е 496,1 млн. евро

Mazda продаде 270 000 автомобила в Европа

В края на фискалната година, която приключи на 31 март 2019 г., японската автомобилна компания Mazda продаде 1 561 000 коли по целия свят. Най-голям успех производителят отчете в страните от Югоизточна Азия, САЩ и Австралия, както и, разбира се, в Япония.

Най-голям ръст в сравнение с предишната фискална година се наблюдава в Югоизточна Азия: продажбите се увеличиха с 18% до 137 000 автомобила. В Япония ръстът е от 2% до 215 000 единици. В Европа бяха продадени 270 000 бройки, а най-популярният модел на Стария континент бе Mazda CX-5. По-специално, в Испания продажбите се увеличиха с 5% до 21 000 единици, докато във Великобритания ръстът е с 1% до 39 000 бройки. В Северна Америка са продадени 421 000 автомобила, а в Китай - 247 000.

Mazda 3

Приходите от продажбите през фискалната година са 27,8 млрд. евро, което доведе до оперативна печалба от 648,4 милиона евро и нетна от 496,1 милиона евро. Според прогнозите глобалните продажби през календарната 2019 г. се очаква да достигнат до 1 618 000 автомобила, оперативна печалба от 873 млн. евро и нетна от около 634,9 млн.

Mazda CX-30

Като част от средносрочната си политика за управление, Mazda ще продължи да инвестира в продукти и технологии от следващо поколение, започвайки с пускането на глобалния пазар на новите Mazda3 и Mazda CX-30, който дебютира на автосалона в Женева през март. Наред с инвестициите Mazda планира да увеличи световните продажби през 2025 г. до 1,8 милиона превозни средства. Дотогава японската компания планира да увеличи приходите, рентабилността на продажбите и собствения си капитал.

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    Аз така се чувствам само като го погледна Голфа. Вероятно защото не се е променил много с годините. Това, което казваш за Мазда е странно, защото при 3-ката примерно, всяко ново поколение е напълно различно от предходното и вътре и отвън. На всички пожелавам да са здрави и да имат парички, за да карат това, което най-много им харесва. Не слушайте никой, имате глави на раменете си и очи, избираш и караш това, което ти харесва. Няма как всички да харесваме едни същи коли.
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прав си, всички марки си имат предимства и недостатъци. Аз съм имал френски, немски и едната Мазда. От френските и немските ми е трудно да избера лидер, защото следват малко по различни философии, но са все чудесни. В Маздата се чувствах все едно съм се върнал 20 години назад.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    Това второто не беше до #10 , а по-принцип за ония по-долу дето върти едно и също. Аз ако почна да вадя недостаците на всички марки, тука ще стане страшно. Да отбележа ясно, не робувам на немско японско дори и на определена марка. За 24год. съм сменил 5 коли и петте различни марки, като имаше италианска, немска и японски. Всяка си има предимства и недостатъци. Отделно от личните ми автомобили, постоянно карам други, които са последни модели, защото компанията ги сменя буквално на няма и година ...
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    Кой е казал, че няма недостатъци ? Относно всичко останало, ако обзора на информацията ти се свежда до Аутобилд, има много много още какво да учиш. Отваряй нета и се образовай.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до Jezza ( преди 4 години )
    пич понякога истината боли, но си е истина. Да си мълчим ли за недостатъците на мазНа за да не се разстройват фенчетата?
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Смело кога да кажа, че ти ВАГи си най-тАпото парче във форума! Едни и същи простотии всеки път. Как не ти писна ве селска буцо?
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    Знам че съм прав, то се разбра от всички. Пиши поне с едно име да видиш колко минуса ще отнесеш с глупостта си.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    Тук има един, който много го дразни тая марка и всеки път върти едни и същи простотии незнайно защо. То не беше имал нова Мазда не стрували, слаби мотори, отвратително качество...Разбрахме те бе човек, не се излагай повече.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мазната не е лоша, но за тия пари има и по-добри откъм двигатели и екстри. Като визия им го признавам - добре са, и вътре. Карал съм 3-ки със 120 коньовия бензин мотор и друга със 100 коня - слаба работа... направо зле. Язък за визията.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Първия да си пие медикаментите, а втория толкова се е увредил от каране на рено, че все французите са му в устата все едно им прави френска любов. То, само като им видиш Макрончо и баба му да изпаднеш от умиление с тези франсета. Те и немците с тази толеранстия и идиотщина си разсипаха държавите.