IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo и Nissan започват съкращения на персонала

Освободените служители ще бъдат от заводите в Европа

Volvo и Nissan започват съкращения на персонала

Затягането на коланите в автомобилната индустрия продължава и води до съкращаването на работни места. Два от големите производителите - Volvo и Nissan, ще освободят по няколкостотин служителя от заводите си в Европа, като целта е икономия на средства.

Шведско радио съобщи, че Volvo Cars започва съкращения, като цитира свои източници. От компанията по-късно потвърдиха, че започват внимателен преглед на персонала, както и на разходите като цяло, за да може бизнесът да продължи да се развива успешно.

Volvo

"Като развиваща се компания Volvo Cars непрекъснато преразглежда своята разходна база, което е много важно в днешните трудни времена, с които се сблъсква индустрията. Затова се фокусираме върху разходите, свързани с персонала и услугите от външни фирми", обявиха от компанията, но отказаха да посочат бройка служители, които ще бъдат съкратени, както и от кои сфери на производството ще бъдат те.

В същото време, испанското подразделение на Nissan постигна споразумение със синдикатите за намаляване на 600 работни места в завода си в Барселона. Това е 20% от работниците  предприятието, като част от тях ще бъдат пенсионирани по-рано. Спестените пари ще бъдат част от инвестицията на стойност 70 млн. евро в завода.

Nissan

Фабриката в Барселона произвежда пикапите Nissan Navara, Renault Alaskan и Mercedes-Benz X, както и лекотоварния микробус NV200. По-рано в завода се сглобяваше и хечбекът Pulsar, който обаче беше спрян заради слаби резултати.

Снимки: Volvo, Nissan

 

0 от 500