IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y се появи на пътя

Експертите предричат, че това ще е един от бестселърите на 2020 г.

Tesla Model Y се появи на пътя

Новият Tesl Model Y беше заснет по време на движение по обществен път. Снимки, на които са вижда задната част на електрическия кросоувър, се появиха в интернет, като това беше наречено "първата поява на автомобила пред публика".

За втория кросоувър на Tesla се знае, че е изграден на платформата на Model 3, с който разделя около 75% от компонентите си. В салона на Model Y има 7 места, като клиентите ще избират между 4 нива на оборудване. 

Базовата версия се казва Standard Range, като е оборудвана с един електромотор. Задвижването е към задните колела, а пробегъг с едно зареждане на батериите е 370 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди.

Следват модификациите Long Range, AWD (Dual-Motor All-Wheel Drive) и Performance. Последните две получават по два електомотора (съответно задвижване на четирите колела). Най-мощният вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и ще развива максимална скорост от 241 км/ч. Пробегът при него е 470 км.

Според експертите, Tesla Model Y ще бъде един от бестселърите на пазара през 2020 г. Базовият вариант на втория кросоувър на американския производител ще струва 40 000 долара, което е само с 5000 долара повече от Model 3, който в момента е най-продаваният електромобил на Tesla. Топ-версията на Model Y ще се предлага за 60 000 долара.

0 от 500