fallback

VW получи 10 000 поръчки за първия ID само за 24 часа

Компанията прибра 10 млн. евро от клиентите за електромобил, който все още не е показан

Компанията Volkswagen започна да приема поръчки за първи модел от новото семейство електромобили ID в сряда и само 24 часа по-късно над 10 000 души се бяха записали в листата на чакащите. Всеки от тях е платил по 1000 евро капаро, за да може да си поръча колата. Това означава, че германският производител е получил 10 млн. евро за автомобил, който ще представи официално едва наесен.

Първият модел от семейството все още носи името ID.3, като ще се предлага в три варианта на батерии. Пробегът на хечбека ще варира от 330 до 550 км според новия цикъл на измерване WLTP, който вече е задължителен за всички превозни средства в Европа.

Записалите се до момента кандидати ще получат специална серия на електромобила, която ще излезе в тираж от 30 000 бройки. Тази версия на модела ще има пробег от 420 км, а цената в Германия е 40 000 евро. За сравнение, най-евтиният вариант на ID.3 ще има пробег от 330 км и ще се предлага за 30 000 евро.

От Volkswagen съобщиха, че на някои пазари  ще се чака повече за модела, но въпреки това, до момента поръчките са от всички краища на Европа (хечбекът ще се предлага в 29 държави от континента). Производството на VW ID.3 1 започва в края на годината, а първите доставки до крайните клиенти ще бъдат осъществени през лятото на 2020 г. 

С хода си за прием на поръчки и внасяне на депозит доста по-рано от началото на производството германската компания повтаря направеното от Tesla през 2016 г. Тогава американският производител обяви, че приема поръчки за Model 3 срещу 1000 долара предплата. Само за седмица над 325 000 клиента си поръчаха електромобила, който стъпи на пазара през юли 2017 г.

Снимка: Volkswagen

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 5 години )
    Веднага ще дам още 20 хиляди лева за допълнителните 100 километра пробег, на голяма далавера са.
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    Дежавю. Утре какво ще измисли, за да бъде електрическият Голф пак новина номер 1?
  • #3
    123 ( преди 5 години )
    И докато излезе от конвейера, модела ще е остарял и трябва да поръчваш ново, каква драма ги чака поръчалите не е истина.
  • #2
    Учуден ( преди 5 години )
    Жалко за цената. Аз се надявах да е малко по-евтин - т.е. на парите на сегашния голф. Разликата от 20 000 лв. е много и няма лесно да се избие с тока.
  • #1
    Вес Ник Арчи ( преди 5 години )
    Горките VW, стана ми тъжно за тях. В една статия четох, че за всеки електромобил губят по 5 хиляди дойче марки. Още от първите 24 часа им е тръгнало на голяма загуба. Горките - вероятно са се надявали да не се търси колата.
fallback
Последни