IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati никога няма да се откаже от стандартните двигатели

Компанията ще обнови цялата си гама до 2022 г., като ще включи електромобили и хибриди

Maserati никога няма да се откаже от стандартните двигатели

Италианският производител Maserati никога няма да се откаже от използването на двигатели с вътрешно горене в своите модели. Това обяви шефът на американското подразделение на марката Ал Гарднър.

Топ-мениджърът беше категоричен, че компанията започва да развива "меки" и "зареждащи" се хибриди, както и електромобили, но няма да престане да използва двигателите с вътрешно горене и те винаги ще бъдат част от нейната гама. Гарднър допълни, че актуалните модели на марката ще бъдат напълно обновени до 2022 г.

Maserati

"Всички модели на Maserati ще бъдат електрифицирани по един или друг начин, като този процес ще започне с новия ни кросоувър, който ще представим на автосалона в Женева през пролетта на 2020 г. Той ще заеме място под Levante в гамата ни", обясни Гарднър.

Шефът на американското подразделение призна, че Maserati и концерна FCA, на който принадлежи компанията, имат сериозни проблеми в момента. През първите 3 месеца на 2019 г. продажбите на концерна са паднали с 29%. При производителя на луксозни автомобили нещата са още по-зле, като за този период са продадени едва 149 бройки, което е с 45,5% по-малко от същия период на 2018 г.

"Въпреки всички, Maserati се остава бранд, който не може да съществува без двигатели с вътрешно горене. Той се нуждае от груби емоции и това е единственият начин, за да ги осигури", обясни Гарднър.

Снимки: Maserati

0 от 500