fallback

Уникална Toyota за новия император на Япония

Единствената по рода си Century ще има отварящ се покрив и хибридно задвижване

На 1 май император Нарахито се възкачи на трона в Япония, след като баща му Акихито абдикира. Малко след церемонията стана ясно, че на парада по случай коронацията, който ще се проведе през октомври, новият император ще се появи в много луксозен кабриолет Toyota Century, направен в един екземпляр.

В продължение на много години предишният император използваше луксозен Rolls-Royce Corniche, който обаче вече е доста очукан. Ремонтът става все по-труден, както и намирането на резервните части. Поради това колата почти престана да се използва, а сега представлява по-скоро музейна ценност, отколкото превозно средство. Ето защо, Нарахито реши да поръча нова "императорска" кола, която ще бъде кабриолет Toyota Century, изработена по поръчка.

Знае се, че лимузината с отварящ се покрив ще бъде създадена на базата на третото поколение на четиривратия седан Century, който дебютира на автосалона в Токио през 2017 г. Автомобилът с цена от 200 000 долара ще бъде оборудван с хибридна система на задвижване, състояща се от 5-литров V8 двигател и два електромотора. И, разбира се, този автомобил ще се превърне в най-готиния и най-луксозния модел, който Toyota някога е създавала за своите клиенти.

Автомобилът също така трябва да бъде по-голям от другите, използвани в Япония. Той ще има високо ниво на безопасност и екологичност и ще се използва от императора всеки ден, а не само в изключителни случаи. Също така ясно е посочено колко високи трябва да бъдат седалките за императора и императрицата, така че, минавайки по улицата, хората ясно да ги виждат.

Между другото, това няма да бъде първата Toyota Century за императорското семейство. През последните 13 г. фамилията, включително императрицата, използва четири масивни и персонализирани лимузини Century Royal за лични и бизнес цели. Сега обаче императрицата ще бъде нова и не се знае дали ще реши да замени позастарелия автопарк.

Преди през 2006 г. семейството на императора да придобие Toyota Century (съвсем не сред най-луксозните автомобили), неговите членове използваха цели 40 години Nissan Prince Royal. А от 1990 г. император Акихито караше или се возеше цели 28 години на класическия кабриолет Rolls-Royce Corniche.

fallback
  • #7
    Бенц ( преди 5 години )
    Разработена е в НАМИ, СССР.
  • #6
    1234 ( преди 5 години )
    Тези коли нямат нищо общо с визията на стандартните ама тука само прости хора без работа пишат коментари може би ги е яд че дръпнатите са номер 1 при хибридите немците омряха пичове разберете го най накрая
  • #5
    Факт! ( преди 5 години )
    Пежо 607 има такъв покрив още по времето на Ширак.Дръпнатите нямат никакъв технологичен при ос в нищо само крадат технологии.Неслучайно в нито един учебник по точни науки няма името на поне един китаец или японец.
  • #4
    УжасТ ( преди 5 години )
    Колата е грозна всеки,който твърди нещо трябва да свали оризовите очила. Това прилича на нещо произведено 60-70г.Като малък така ми изглеждаха рисунките на коли, даже малко по-красиви.
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    Тоя па, е ти къде си виждал хубава Toyota, та тая само да е грозна!!
  • #2
    До Спас ( преди 5 години )
    Спасе, а след твоя коментар може само да се каже, че си уникално задръстено селско добиче! Поне да беше видял колата, преди да пишеш глупости.
  • #1
    Спас ( преди 5 години )
    Заглавието трябваше да е уникално грозна Toyota за новия император...
fallback
Последни