IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В ОАЕ са готови с първия си автомобил

Всъдеходът Al Reem излиза в тираж от 13 000 бройки до края на годината

В ОАЕ са готови с първия си автомобил

Обединените Арабски Емирства са поредната държава, която може да се похвали с автомобил, собствена разработка и производство. Това е всъдеходът Al Reem, който до края на годината ще се появи на местния пазар, както и в съседните страни, съобщиха от компанията-производител Sandstorm Automotive Factory на пресконференция в Дубай. 

Първият всъдеход на ОАЕ е напълно готов за серийно производство. До края на 2019 г. моделът ще стъпи на пазара, като първият етап предвижда излизането на тираж от 13 000 автомобила. Моделът Al Reem е изцяло пригоден за местните условия - пясъчни дюни и липса на пътища, като ще се предлага в 6 различни цвята - черен, сив, сребрист, златист, бял и перлен.

Al Reem

По-късно тази година компанията ще представи и всъдеходен пикап с името S24, като засега не се съобщават никакви технически характеристики. И двата модела обаче са изцяло местна разработка, като производството им също ще се осъществява в ОАЕ, като това ще доведе до увеличаване на работни места.

"Произвеждайки местни автомобили, проектирани и подготвени от местни кадри, но с помощта на чужди експерти, ние се целим към развитие на националната промишленост", коментира генералният директор на Sandstorm Automotive Factory - Фарид Ал-Азази. 

0 от 500