IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще търси нови инвеститори

Предложението на Мъск идва след загубата от над 700 млн. долара

Tesla ще търси нови инвеститори

Американският производител на електромобили Tesla обяви намерението си да търси алтернативни източници на финансиране, след като загуби нови 700 млн. долара през първото тримесечие на годината, което доведе и до значителното поевтиняването на акциите на компанията.

В изявление на компанията се съобщава, че се очаква бъдещите приходи да бъдат достатъчни, за да бъде насърчено финансирането, както и за покриване на дълговете за следващите 12 месеца. Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, продължава да води преговори с инвеститорите, като твърди, че търсенето на Model 3 все още е голямо и това увеличи печалбите.

Не е изключено, ефект върху бъдещето на компанията да окаже и скорошното споразумение между главният изпълнителен директор и Комисията по ценни книжа и борси. То има за цел да бъде упражняван по-строг контрол върху публикации на Мъск в Twitter, след като той наруши забраната да споменава Tesla в коментарите си. Причина за всичко това е пост от миналата година, в който Мъск споделя обезпокоителна информация за намеренията си към Tesla.

От друга страна, анализатори смятат, че компанията ще трябва да събере средства за разширяване на дейността, включително и в Китай. Tesla заяви пък, че загубата от второто тримесечие би била по-малка, тъй като се планира бъдат осъществени между 90 и 100 хил. продажби. Към момента част от приходите на компанията от Силициевата долина идват основно от заеми, търговия с акции и производство на слънчеви панели.

 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Фалираааа юруш на Голфувйетйее молодць!
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    А стига ве... *** и второто тримесечие ли ша сме на загуба? Ниможи да бъди, никугиш ни са и случвало! Айде ватмани дерзайте правете даритеска сметка и търчете да спасявате друсаното африканче, то ще ви потроши парите без даже и да се изпоти в тва и в ръсене на простотии е ненадминат!