IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac от времето, когато колите бяха изкуство

За модела Eldorado Brougham от 1958 година днес искат 225 000 долара

Cadillac от времето, когато колите бяха изкуство

50-те години се считат за златната епоха на американските автомобили: мощни V8 двигатели, революционен лукс и комфорт, а великолепните "перки" в задната част бяха норма. Ключова роля в епохата, когато колите в САЩ са големи, бляскави и със статут, играе Cadillac. А емблемата на Eldorado е една от най-знаковите за онова време. Това е най-доброто, което компанията може да предложи тогава.

Не е изненадващо, че моделът Eldorado Brougham от 1957-1960 г. е един от най-скъпите автомобили на пазара по онова време. Когато дебютира, публиката е поразена от двойните предни фарове, покрива от неръждаема стомана, задните врати, които се отварят срещу посоката на движение и въздушното окачване Jet Age (първият автомобил, който използва такава система).

Cadillac произвежда 400 такива автомобили на цена от 13,074 долара. Тогава това е невероятна сума: преведена в днешните пари, тя излиза около 120 000 долара. За да купите добре запазено копие днес обаче, ще трябва да похарчите два пъти повече.

Автомобилът на снимките е от 1958 г. Одометърът показва 49,912 изминати мили (към 80 300 км). Цената, за която моделът е обявен за продажба в eBay, е 225,000 долара. Eldorado Brougham е оборудван V8 двигател с мощност 335 коня и два четирикамерни карбуратора.

Cadillac Eldorado Brougham

През 1958 г. Cadillac произвежда 304 такива модела, включително този. През 2009 г., след 51 години и надживял трима собственици, Eldorado Brougham е напълно възстановен. Реставрационните работи включват боядисване в оригиналния цвят Deauville Gray и освежаване на интериора. Новият собственик се отказва от Jet Age в полза на съвременната пневматика. Всичко останало работи перфектно, включително климатикът, паметта на седалките и часовникът.

0 от 500