IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac разкри конкурента на BMW 5-Series

Седанът CT5 е получил задвижване на 4-те кола и система за полуавтономно движение

Cadillac разкри конкурента на BMW 5-Series

Компанията Cadillac разкри основните технически характеристики на новия си седан  CT5, които ще замени в гамата на марката модела CTS и ще се конкурира с Mercedes-Benz E-Class и BMW 5-Series. Световната премиера на автомобила ще се състои по време на автосалона в Ню Йорк, който отваря врати тази седмица.

Дължината на седана е 4924 мм, широчината - 1883 мм, а височината - 1452 мм. Разстоянието между двете оси е 2947 мм, което означава, че Cadillac CT5 е по-голям от предшественика си, но леко отстъпва като размери на "петицата" на BMW.

Cadillac CT5

В стандартното оборудване на автомобила влиза мултимедиен комплекс с 10-инчов сензорен дисплей и система за дистанционно стартиране на мотора, с чиято помощ може да се активират климатика и някои други функции, отговарящи за комфорта.

Предните седалки имат електрическо регулиране в 18 посоки, а също така функции за подгряване и масаж. Срещу допълнително заплащане в салона може да бъдат поставени декоративни елементи от карбон и алуминий.

Cadillac CT5 ще се предлага с 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 240 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Другият вариант е с 3,0-литров V6, който предлага 340 к.с. и 542 Нм. И двата двигателя се съчетават с 10-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването е задно или към четирите колела. 

Предвидени са 4 режима на движение -  Tour, Sport, Snow/Ice и персонален My Mode. За Cadillac CT5 може дасе поръча и системата за полуавтономо движение Super Cruise, която работи с помощта на фронтален радар Liidar и комплекс от камери, осигуряващи кръгово наблюдение. За ориентиране в пространството помага GPS-навигация и картографически сервиз. Електрониката контролира кормилното управление, както и подаването газ и на спирачките при движение по магистрала.

Снимки: Cadillac

 

 

0 от 500