fallback

Защо Tesla не трябва да се зарежда на 100%

Отговор на въпроса дава самият Илон Мъск

При шофирането на електрически автомобил всичко се свежда до ефективността. Важно е не само човек да се грижи за околната среда и предварително да обмисли маршрута си, но и, например да се откаже от 100% зареждане на батерията. Готови ли сте за съветите за експлоатацията на Tesla от самия Илон Мъск?

При поредния си диалог в социалната мрежа Twitter изпълнителният директор на американския автомобилен производител споделя интересна информация в отговор на въпрос на собственика на Tesla Model 3. Според Мъск, електрическите автомобили на компанията не трябва да се зареждат на повече от 95%. В този случай в батерията ще има място за енергията, която се акумулира при спиране. Звучи доста енергийно ефективно.

Това означава, че при зареждането на батерията на максимум, собственикът губите предимството от натрупването на енергията при спиране. Оказва се, че системата за рекуперация на енергията работи напразно, а това е доста неефективно.

Всъщност, тази система в съвременните електрически превозни средства рядко може да осигури повече от 1% от общия пробег на автомобила. Може би, ако човек не зарежда батерията на Tesla на 100%, може да удължи живота й. Във всеки случай, това ще донесе положителен опит при шофирането на автомобила.

Снимки: Tesla

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    той автомобила не стои на място и трупа енергия от спиране и инерция а се движи при което изразходва повече от колкото акумулира.
  • #3
    Шоо ( преди 5 години )
    А вземете ги направете тия коли и батерии както трябва, пък след 10г. ще почнем да си ги купуваме. До тогава не ни правете на балъци...
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ахахаха значи да не я зареждаме на повече от 80% щото ще изпържим батерията, сега да не я зареждаме на повече от 90 щото нам какво после кво ще измисли друсалника? И кво от лъжливо 500 км пробег за най-скъпите кочаци като не заредиш и батерията я минеш 300 км я не, поне да предлагат едно платно светена кръст да се молиш господа за попътен вятър, че да стигнеш дето си тръгнал - е нема такава идиотия като ватманската баце!
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Литиево йонната батерия най-добре да се държи между 20 и 90% за най-дълъг живот. Поне при телефоните е така. Има добър шанс и при колите да е така
fallback
Последни