IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 ще има и версия Targa

Прототипът беше заснет да върти обиколки на "Нюрбургринг"

Porsche 911 ще има и версия Targa

Porsche наскоро показа версията Cabriolet на новото 911 (поколение 992), но с това няма да се изчерпят възможностите за поръчване на открит вариант на спортния автомобил. Компанията готви лансирането и на версия Targa, като решението е определено ретро – само един ролбар, като така се продължава традицията от 991.

Porsche 911 Targa

Като изключим оформлението на кабината около дъгата-ролбар и електрическият мек покрив, във всяко едно друго отношение Targa ще е идентичен с версиите Coupe и Cabriolet. Но това означава, че и ще се предлага със сериозна гама варианти за индивидуализация, включително и пакета Sports Design.

Това е крачка напред в сравнение с предишното поколение на 911, при което Targa версията беше ограничена само като вариант на Carrera 4, т.е само със задвижване и на четирите колела, а сега се очаква, че клиентите на 992 ще могат да си поръчват Targa версия и само с един двигателен мост.

Предполага се, че новата Targa ще получи същия 3-литров 6-цилиндров боксер с турбокомпресор, който присъства и при Carrera S Coupe, като Porsche ще предложи и версия с по-ниска мощност. Прототипът, заснет на Северната дъга на „Нюрбургринг” обаче най-вероятно е с по-мощния вариант на мотора.

Това, което все още не е сигурно е дали Porsche ще предложи версията Targa извън вариантите Carrera. В исторически план компанията рядко е прибягвала до формулата Targa Turbo, но с развитието на модела 911, тези ограничения може би вече не важат.

0 от 500