IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mustang отново е най-продаваният спортен автомобил в света

През изминалата година от модела са продадени 113 066 бройки само в Европа

Ford Mustang отново е най-продаваният спортен автомобил в света

Легендарният спортен модел Mustang отново е най-продаваният спортен автомобил в света. За четвърта поредна година автомобилът на американците заема първото място, като заедно с това се отчита и ръст в продажбите.

Според статистиката през изминалата година в Европа са продадени 113 066 бройки от модела, а през първите месеци на 2019 г. дори е регистриран ръст с 27%. Вторият най-успешен пазар е този в САЩ. Там са реализирани 75 842 сделки, част от тях които са за версията Bullitt. На територията на Обединеното кралство също е отчетено покачване с около 5% (2323 продажби) за миналата година, спрямо 2017 г. 

„Променихме познатото от преди 55 години, когато Mustang излезе. Това е свобода- радостта от шофирането, звукът от V8 в пролетен ден и вятърът в косите. Няма нищо по-добро. Нищо чудно, че това е най-продаваното спортно купе в света“, споделя Джим Фарли, шеф на световните пазари на Ford.

Към момента Mustang е достъпен в 146 страни, като в глобален мащаб за периода 2015-2018 г. са продадени над 500 000 единици от шестото поколение на модела. 

 

 

0 от 500