IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Highlander получи три системи 4х4

Всъдеходът ще се предлага със 7 или с 8 места в салона

Новата Toyota Highlander получи три системи 4х4

Японският производител Toyota използва откриването на автосалона в Ню Йорк, за да представи четвъртото поколение на всъдехода си Highlander. Автомобилът е пораснал на размери, тъй като е сменил платформата си, а също така е получи и нов дизайн. Големият кросоувър ще се предлага с предно предаване и с три различни системи за задвижване на четирите колела.

Следвайки примера на Toyota Camry и RAV4, новият Highlander преминава на платформата Toyota New Global Architecture (TNGA-K), чиято конструкция е от високоякостна стомана. Това е позволило постигането на по-добра управляемост и навмаляване на радиуса на завой. Всъдеходът е с 60 мм по-дълъг от предшественика си, като обемът на багажника му варира от 456 до 2076 литра. Салонът ще може да бъде със 7 или с 8 места.

Toyota Highlander

В гамата двигатели на Toyota Highlander влиза бензинов V6 с обем 3,5 литра, който комбинира функции за непосредствено и разделено впръскване на горивото със система за промяна на фазите на газоразпределение Dual VVT-i. Мощността на мотора е 299 к.с., като той работи в комбинация с 8-степенен "автомат" Direct Shift. 

Всъдеходът ще се предлага и с хибридно задвижане с атмосферен 2,5-литров двигател, два електромотора и компактен блок батерии, разположени под задните седалки. Сумарната мощност тук е 243 к.с., а разходът на гориво в комбиниран цикъл - 6,9 л/100 км.

Toyota Highlander

Задвижването на автомобила може да бъде предно или към четирите колела. Във втория случай са достъпни цели 4 варианта - два за бензиновите версии и един за хибриза. При базовия вариант 50% от мощността се прехвърля към задните колела, ако предните пробуксуват.

Вторият вариант е Dynamic Torque Vectoring AWD, където с помощта на специална муфа въртящият момент се разпределя между всяко колела. С натискане на превключвател на режимите на движение  Multi-Terrain Select може да бъде избран един от четирите профила на работа на система срещу буксуване.

При Toyota Highlander Hybrid за задвижването на задната ос отговаря отделен електромотор.

В базовото оборудвае на модела влиззат тризонов климатик, мултимедийна система с 8-инчов сензорен дисплей, светодиодна предна и задна оптика и комплекс за безопасност Toyota Safety Sense 2.0. 

При по-високите нина на оборудване се предлага перфорирана кожа или материали  SofTex, аудиосистема JBL, електрическа врата на багажника, цифов приборен панел, безкабелно зарядно за смартфови, адаптивни фарове и 12,3-инчов централен дисплей.

Снимки: Toyota

0 от 500