IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникалният гараж на Киану Рийвс (ВИДЕО)

Не е добре за здравето ми да не карам мотоциклет, обяснява актьорът

Уникалният гараж на Киану Рийвс (ВИДЕО)

Роденият в Ливан канадско-американски актьор Киану Рийвс показа в специално видео колекцията си мотоциклети - от Norton Commando 850 и ексклузивния зелен Ducati 998 Matrix Reloaded Edition до поръчковия круизен Arch Motorcycle. Както се знае, Рийвс е страстен фен на двуколесните МПС-та.

Любопитното в интервюто е това, че Рийвс разказва интересни факти за своята кариера и живота като цяло, в които мотокултурата и мотоциклетите са тясно преплетени. Като например това, че Киану е израснал с любовта си към марката Norton, а модел на бранда от 1973 г. е вторият мотоциклет, който той си купува в Лос Анджелис през 1987 г. Сега пък актьорът мечтае някой ден да подкара прототипа MotoGP.

Киану Рийвс

"Този мотор не е бе опасно бърз. Особено за млад моторист", казва Рийвс за Norton Commando. "Знаете ли, не бях скачал върху мотор със сто конски сили, за да вдигна 150 мили в час. Мога да го направя сега, но никога не съм карал със 150. Това е бързо. По-скоро вдигах някъде около 135 мили в час", добавя актьорът.

Киану Рийвс

В личната колекция на Киану има също и Ducati. Точно такъв като на героинята на Кери-Ан Мос, Тринити, във филма "Матрицата". Мотоциклетът е боядисан в специален зелен цвят, а върху пластмасата е логото на филма "Матрицата: Презареждане".

Киану Рийвс

В интервюто, Рийвс разказва също така, че някои от неговите договори не му позволявали да кара мотоциклет поради опасността от злополука. "Понякога обръщах внимание на това, но друг път забравях. Сори, но с нищо не мога да помогна", казва той. Киану дори твърди, че има голяма зависимост от мотоциклетите и пояснява, че няма как да не кара мотор. "Когато не карам мотоциклет ... това не е добре за здравето ми", уточнява актьорът.

Киану също така е имал в колекцията си Harley-Davidson Dyna. А когато поискал поръчков мотоциклет, го запознали с Гард Холинджър, който впоследствие става съсобственик на компанията на Рийвс - Arch Motorcycles. "Тогава Гард имаше компания за поръчкови мотори Chop Rods. Взе двигател от Harley и около него създаде мотоциклет. Така се появи прототипът Arch Motorcycle", обяснява Киану.

0 от 500