IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крис Харис показа гаража на мечтите си (ВИДЕО)

В колекцията на RM Sotheby's има уникални модели BMW M, Alpina, AMG, Aston Martin, Porsche, Datsun 280 Z

Крис Харис показа гаража на мечтите си (ВИДЕО)

Като човек, който често е участвал в състезания и е видял много от най-луксозните автомобили, настоящият журналист и един от водещите на шоуто Top Gear Крис Харис може би не се интересува от автомобили на стойност не повече от половин милион долара. Както се вижда от този видеоклип обаче, това е напълно погрешно схващане.

Наскоро Харис беше поканен да разгледа една колекция на аукционната къща RM Sotheby's. Тази сбирка от коли не включва скъпи суперавтомобили, а е запълнена с модели BMW M, Alpina, AMG, Aston Martin, Porsche и други коли от 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. Както самият Харис казва във видеото - това е гараж на мечтите му.

Според него автомобилите от тези епохи са абсолютни фаворити сред познавачите. Колекцията включва много абсолютно непокътнати автомобили BMW M, включително няколко оригинални модела от 8-Series, които все още изглеждат абсолютно фантастично.

Има дори и чифт Aston Martin Lagonda, като единият е с малки 15-инчови колела с гуми 255/65. Разбира се, това изглежда малко странно, но в същото време и много привлекателно. Експертите от аукционната къща предполагат, че именно към този автомобил ще има доста голям интерес от страна на колекционерите.

Колекцията съдържа също така дори редкия Mercedes-Benz SL70 AMG. За тези, които не знаят, 7-литровият V12 на SL70 стана основа за легендарната трансмисия на Pagani Zonda. Във видеото ще видите и ще бъдете заслепени от такива модели като Datsun 280 Z, класически Bentley и Renault 5 Turbo 2 с много малък пробег.

Видео: Top Gear/YouTube

0 от 500