IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво има в гаража на Кими Райконен

Финландският пилот разказва за живота си в книга

Какво има в гаража на Кими Райконен

Доскоро Кими Райконен беше смятан за човек, който държи семейството си далеч от вниманието на феновете и медиите. С времето обаче това се промени – Кими и съпругата му Минту вече имат две деца, като последният световен шампион на Ferrari ги да кара да плуват, снима се с тях и т.н, а постовете му в Instagram се радват на невероятен интерес от страна на феновете.

Какво има в гаража на Кими Райконен

Наскоро Райконен зарадва почитателите си с още нещо – поглед към гаража си, като само с една снимка постави началото на интересен разказ. Естествено, като пилот на Скудерията, Райконен кара Ferrari и в ежедневието, но преди това обърнете внимание на мотоциклета на преден план.

Какво има в гаража на Кими Райконен

Това е уникатът на име Iceman II, създаден по поръчка на Райконен от известната германска фирма Walz-Hardcore Cycles. Финландецът вече има малка серия мотори, идващи от компанията на Маркус Валц, като преди години си поръча там друг чопър – Iceman I.

Зад мотора се вижда Ferrari F12tdf – по-леката и по-мощна и бърза версия на F12 Berilinetta. Става въпрос за 6,3-литров V12 мотор с мощност 770 конски сили, който задвижва купето.

Кими написа под снимката „В неделя ги прибирам в гаража”, но истината е, че много по-често може да срещнете Райконен зад волана на бус VW Multivan, който пилотът смята за много по-практичен за ежедневните му пътувания.

Книгата за Кими Райконен – „Непознатият Кими Райконен” вече излезе на финландски и шведски, а през октомври ще се появи и на английски, като пилотът казва, че след нейното публикуване вече не са му останали тайни. В нея ще можем да прочетем защо Райконен е изневерявал на предишната си съпруга Джени Далман, как е бягал от казармата и какво разказва майка му за рядкото му кожно заболяване, както и как да познаваме по жестовете му дали е ядосан или изнервен.

Тагове: iceman
0 от 500