IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Fiesta и Focus получиха нова защита на ключовете

Системата преминава в спящ режим и не може да бъде пробита отвън

Ford Fiesta и Focus получиха нова защита на ключовете

Обновените версии на Ford Fiesta и Focus стават първите модели на американската марка, която са получи нова защитна техлнология. В дистанционното за отключване и заключване на автомобилите е вграден датчик, който активира специален "спящ" режим.

Не е тайна, че напоследък се увеличава броят на автомобилите с безключов достъп, които стават жертва на крадци, като този проблем е особено разпространен в Европа. Според изследване на британската полиция, кражбите на коли в Англия и Уелс са се увеличили от 65 000 през 2013 г. на 86 000 през 2017 г.

Крадците си купуват през интернет специално устройство, което им позволява да прехващат сигнала между ключа и автомобила. Той генерир кода за достъп и след като той бъде получен, влизането и потеглянето с колата не е проблем. Имменно заради това, Ford поставя на новите Fiesta и Focus специална допълнителна защита.

Ford

Самият ключ ще разполата с датчик за движение, който определя дали е местен в течение на 40 секунди. Ако това не е станало, се активира "спящ" режим, при който ключът не подава сигнал до автомобиба и така престъпниците не могат да прехванат сигнала, дори да са съвсем близо.

"Лесната продажба на подобни устройства в интерент е голям проблем не само за Ford, но и за цялата индустрия. Затова и отговаряме с просто и ефективно решение, което ще защити продаваните от нас автомобили", коментираха от Ford.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    да те питам ти когато излизаш от автомобила не си ли изключваш двигателя явно ти е трудно да проумееш алгоритъмазатова ще ти го обясня като на лице със специални образователни потребности "палиш" колата ключа е в обхват всичко е о. к. "палят ти" колата ключа излиза е извън обхват и сработва процедура за защита на автомобила по процедура описана по долу
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "толкова ли е трудно " не разбирам идеята.. какво значи " сигнала от ключа изчезне от обхват" - като се прибереш в къщи и колата да се заключва и да праща сигнал на полицията?
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    толкова ли е трудно да се изключва двигателя вратите да се блокират и да се изпраща сигнал към полиция с гпс данни на автомобила след като сигнала от ключа изчезне от обхват но явно автомобилните компании не се интересуват от вашата собственост
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Да, това решава само част от проблема:- Ако оставиш ключът някъде в къщата, през стените няма да могат да го сканират.- Ако обаче ключът е в джоба на собственика и в близост до него се движи човека с ретранслатора проблема си остава, вторият крадец, който стои до колата с другото устройство си влиза и тръгва.В заключение, решили са само част от проблема, но не и напълно.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    датчик за движение? Т.е. ако ми е в джоба докато пазарувам не съм защитен понеже се движа с него?! нещо недомислено ми се вижда... Не може ли просто да познае по нещо че не е до колата преди да мине в спящ режим - например втори сигнал?!