IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 1-Series без камуфлаж

Топ-версията на хечбека ще получи решетка като на M340i

Новото BMW 1-Series без камуфлаж

Снимки на новото поколение на BMW 1-Series без камуфлаж се появиха в интерент. Хечбекът ще побучи променен дизайн с елементи от моделите X2 и 3-Series (G20), ще премине на нова платформа с предно предаване, а версията M135i XDrive ще разчита на турбомотор M Performance - същият като при кросоувъра X2 M35i.

Новото BMW 1-Series (F40) е построено на платформата с предно предаване FAAR. Тя представлява еволюция на познатата архитектура UKL2, която се използва при последното поколение на X1. Преминаването на ново шаси е позволило на модела за съхрани габаритите си, като осъщевременнно увеличи пространството в салона. Ако се съди по снимките, в дизайна на модела се преплитат елементи от X2 и от BMW 3 Series (G20).

BMW 1-Series

Модификацията M135i XDrive ще получи 2,0-литровия турбомотор от X2 M35i, който на кросоувъра развива 306 к.с. и 450 Нм. За тази версия стандартно ще се предлагат задвижване на четирите колела и 8-степенен автомат Steptronic. Ще има и диференциал M Sport на предната ос.

Според слуховете, не е изключено в гамата на модела да се появи и по-мощна версия M145i. Това ще бъде хибрид с мощност от около 400 к.с. 
Новото 1-Series ще е първият модел на баварците с двигател с вътрешно горене, за който е адаптирана системата за контрол на тягата  ARB от электрическото BMW i3s. 

Това е контролер, поставен непосредствено до блока за управление на двигателя, като той 10 пъти по-бързо определя кога колелата са загубили сцепление с пътя и съответно по-бързо и по-точно контролира подаването на въртящия момент.

Снимки: BimmerFile.com

0 от 500