IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как Mercedes-Benz ще се бори с BMW X7

Първи снимки на новия GLS, чиято премиера ще е до дни

Ето как Mercedes-Benz ще се бори с BMW X7

Снимки на всъдехода Mercedes-Benz GLS, моделна година 2020, се появяват периодично в различни издания, но на тях автомобилът е покрит с камуфлаж. Сега Carscoops публикува първи фотографии на модела, на които той може да бъде видян в целия му блясък.

Както се очакваше, новото поколение на GLS прилича до голяма степен на топ-версиите на GLE, като е изцяло в стила на новия дизайнерски стил на Mercedes-Benz. За разлика от по-малкия си събрат, GLS е получил повече хромирани детайли по каросерията. Ауспусите и задната част са почти идентични с тези на GLE, но светодиодните светлини са по-тънки.

Mercedes-Benz GLS

Интериорът на GLS също повтаря почти изцяло този на GLE, като отново се залага на два обединени големи дисплея. Качеството на материалите е на най-високо ниво, а салонът предлага повече място за пътниците, благодарение на увеличеното с 60 мм разстояние между двете оси. Като цяло то е със 104 мм по-голямо от това на главния конкурент - BMW X7. 

Клиентите на Mercedes-Benz ще имат на разположение голям избор от силови агрегати, включително и "мек хибрид" с 48-волтова зарядна система и редови 6-цилиндров двигател, които се поставя и на GLE. Топ-версията на AMG ще получи познатия 4,0-литров V8 с две турбини. Всички мотори ще работят с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Mercedes-Benz GLS

Германската компания работи и над суперлуксозна версия - Mercedes-Maybach GLS, която ще бъде и най-скъпата в гамата на модела. Премиерата на новия Mercedes-Benz GLS ще се състои на 17 април на автосалона в Ню Йорк.

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    2втек ( преди 5 години )
    Отвън приятен, но отвътре грозно таблото...
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Няма какво да се конглокират! То който иска си купува едната марка, а който иска - другата. Тези неща с конглокенцията ги оставете за догонващите китайци...
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Много дълбоко ти влиза БМВ нали, бранко ли си , брендо ли си, селянин.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    iliev555 ( преди 5 години )
    Според мен така както е на снимките не е много по различно от Х7 на бмв , ами голям толуп - отпред нищо ново под слънцето, отзад пак същото с малко по различни задни светлини . Решетката в предната част е доста голяма но някак си не толокова забележима като но бмв , честно казано страничния профил никак не ми харесва.В интериора ами същата история типична за мерцедес но за разлика от предходния модел вече е по качествена и по добре изглеждаща общо взето на кантар е със Х7.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    На никой не му дреме вече за европейския вкус в дизайна. Подобни машини продават единични бройки тук. Дизайнът се прави, за да се харесва на китайци, араби и хамериканци.
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    На фона на гигантските бъбреци на БМВ, си е направо красив ! Фаровете му са по добре от GLE .
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    и тоя е един красавец... отпред е по-добре де.