IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group иска да купи още една компания

Германците преговарят за придобиването на китайската JAC Motors

Volkswagen Group иска да купи още една компания

През последните години свикнахме китайските компании да купуват закъсали автомобилни производители, но сега е на път да се случи нещо различно. Концернът VW Group води преговори за придобиване на акциите на китайската фирма JAC Motors, съобщава агенция Reuters, като се позоава на хора, занимаващи се с подготовката а сделката.

Всъщност, JAC и Volkswagen си сътрудничат от доста време. През 2016 г. двете компании подписаха договор за съвместна работа, а година по-късно създадоха и общо предприятие на територията на Китай. В него се произвеждат евтини електромобили под марката SOL. При това партньорите обявиха, че през 2020 г. ще пуснат на пазара нов модел на същия бранд, която ще се произвежда на модулната платформа MEB на концерна VW Group.

Доскоро подобна сделка не беше възможна, тъй като правителството на Китай не позволяваше чужди компании да участват с повече от 50% в съвместни предприятие с местни производители. Тази забрана обаче падна и сега няма пречки за евентуалното закупуване на JAC от страна на VW Group.  Според информацията на Reuters, германците се готвят да придобият контролния пакет акции на китайската фирма, която на свой ред има държавно участие. Преговорите още са в начална фаза.

"Ние внимателно изучаваме всички възможности, които ще ни осигурят дългосрочни успехи на китайския пазар", лаконично коментира представител на концерна от Волфсбург, като по този начин не отрече евентуалната бъдеща сделка.

Снимка: Twitter

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Хой ( преди 5 години )
    До долниот: Бай Шиле, т'ва ти ли си баце?!
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пак някава измама са подготвили вурстовете. Както навремето с Троше, ако помните. Първо Троше купи Фолк с Ваген, но нещата много се разсмърдяха и анулираха сделката, а след това закупената селска марка купи Троше. Обърнуте също така внимание, че и двете компании немската и китайската са полудържавни перачници. И в двете съответните държави имат участие. Случайно нали. Да, ама не е. Никак не са случайни тези неща...